"La vida lliure" s'estrena al Festival Internacional de Cinema de Gijón

La pel·lícula "La vida lliure", dirigida per Marc Recha, amb participació de TV3, s'estrenarà dissabte, 18 de novembre, en la Secció Oficial del Festival Internacional de Cinema de Gijón. El certamen s'inaugurarà demà, divendres, i durarà fins al dissabte 25. Un total de 177 treballs es projectaran en diferents recintes d'aquesta ciutat asturiana.

La cinquanta-cinquena edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón ha seleccionat la pel·lícula de Marc Recha "La vida lliure", per competir en la Secció Oficial. El film, protagonitzat per Sergi López, Miquel Gelabert i Núria Prims, es projectarà els dies 18, en una estrena mundial, 19 i 20 de novembre, en diferents recintes de la ciutat.

Sinopsi
El 1918, amb la fi de la Primera Guerra Mundial, a Menorca hi ha una epidèmia de grip molt greu i la feina escasseja. La Mediterrània està infestada de submarins alemanys que necessiten provisions. Els contrabandistes fan l'agost i la dura competència està servida.

La mare de la Tina i d'en Biel, com tants d'altres illencs, ha emigrat a Alger i ha deixat els fills amb el seu germà que fa de pagès. La Tina es deleix per retrobar-se amb la seva mare i conèixer món, però haurà d'esperar fins que aquesta tingui prou diners.

Mentrestant els petits descobreixen una platja, on ha fondejat el llaüt d'un contrabandista mallorquí que viatja amb una dona estrangera. Prop d'allà hi viu en Rom, un homenot estrafolari, que viu lliurement en una caseta de pescadors. La Tina i en Biel, queden enlluernats amb les aventures que explica.

Un dia, jugant pel bosc, en Biel descobreix un tresor i la Tina convenç en Rom perquè els ajudi a fugir. Tanmateix, en Rom sembla tenir uns altres plans

Marc Recha, director

Nascut a l'Hospitalet de Llobregat el 1970, és un dels cineastes més prestigiosos del país. Ha dirigit nombrosos curts i vuit llargmetratges, entre els quals hi ha "Un dia perfecte per volar", que es va estrenar al Festival de Cinema de Sant Sebastià el 2015; "Els ponts de Sarajevo", estrenada al Festival Internacional de Canes el 2014; "Dies d'agost", que va participar en el Locarno Film Festival el 2006, o "Les mans buides", que va participar en la secció "A certain regard", en el Festival Internacional de Canes, el 2003.

"La vida lliure" és una producció de Turkana Films i La Perifèrica Produccions amb la participació de Televisió de Catalunya i IB3 i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), el Govern de les Illes Balears (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports), el Consell Insular de Menorca, la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d'Illes Balears Film Commission.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut