La Vendée Globe, a Esport3

Demà a les 21.30 el canal Esport3 emetrà un reportatge sobre la Vendée Globe, la volta al món a vela en solitari, sense escales ni assistència.

La Vendée Globe, la volta al món a vela en solitari, sense escales ni assistència, és una regata extrema i llegendària que supera els límits de l'esport. Aquesta prova es disputa cada 4 anys des del 1989 i està considerada la regata més dura i exigent. És la competició esportiva més llarga. Els regatistes han de navegar 28.000 milles solcant les aigües de tres oceans. És una aventura humana extraordinària que ha escrit episodis memorables en la història de la vela oceànica.

En aquesta vuitena edició, la més ràpida, hi han participat 29 navegants, dels quals només n'han abandonat 11.  Els tres primers classificats han acabat per sota dels 80 dies. Dídac Costa s'ha convertit en el primer català de completar la Vendée Globe en 108 dies, tota una proesa, ateses les seves limitacions de pressupost. Només 65 navegants han completat la volta al món en solitari, sense escales ni assistència.

esport3.cat

Anar al contingut