La tècnica del capitonat, a "Ja t'ho faràs"

Demà a les 15.40, TV3 emetrà un nou capítol del "Ja t'ho faràs", el programa que ensenya a fer coses útils amb les pròpies mans, reciclant i transformant el que es té per casa.

Aquesta setmana el programa mostrarà què és el capitonat i com fer-ne a casa. En Rafel aplicarà aquesta tècnica d'entapissat per decorar un tamboret que havia fet abans amb un bidó de llauna. També ho aprofitarà per explicar algunes coses de la serra de vogir, i de passada folrarà alguns botons. A més, Rafel Vives construirà diversos models de menjadora d'ocells amb elements tan bàsics com un tetrabric o una ampolla de plàstic.

Ana Romero, dissenyadora i il·lustradora, serà a plató, on ensenyarà la tècnica del marbrejat sobre paper, per fer estampats jugant amb l'aigua i la tinta. En Rafel viatjarà a Tarragona per visitar la cereria Corderet, un establiment tan antic com curiós on ho saben tot sobre ciris i espelmes. 

A Barcelona, i concretament al Vostok, un establiment especialitzat en gravat i estampació, faran un taller de cal·ligrafia amb Oriol Miró, un dels gurus moderns d'aquesta disciplina.

L'artista del dia serà Xavi Bassols, que fa fotografia artesanal amb materials inesperats. I a la fusteria de la secció "Millor que nou" ensenyaran a canviar el frontal i el tirador d'un calaix trencat.

tv3.cat/ja-tho-faras

@Jathofaras

facebook.com/jathofaras

pinterest.com/jathofaras/

Anar al contingut