La secció del Temps de TV3, guardonada per la col·laboració estreta amb el Servei Meteorològic de Catalunya

La secció del Temps de TV3 va rebre, ahir, un guardó en reconeixement als vint anys de col·laboració estreta amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El premi reconeix la tasca de difusió i divulgació de la meteorologia i del seu vocabulari, i la capacitat per despertar curiositat pels fenòmens meteorològics. En l'acte, en què es commemorava el Dia Meteorològic Mundial, hi van assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el director de l'SMC, Oriol Puig.

El cap de la secció, Tomàs Molina, va destacar "la bona aliança entre la societat i els observadors meteorològics, les universitats i els centres de recerca que formen professionals i al mateix temps desenvolupen i lideren la recerca, les institucions que vetllen per la seguretat dels ciutadans i el Servei Meteorològic de Catalunya", així com "la necessitat d'articular de manera coral el millor servei públic, que permet salvar vides i béns, i fer la vida de les persones més senzilla".

Altres persones i institucions que l'SMC ha premiat per haver contribuït a la promoció del coneixement i la recerca, l'observació, la formació i la divulgació de la meteorologia són o l'exadjunta del president de l'Agència Estatal de Meteorologia, Charo Díaz Pabón, les Càtedres de Física de l'Aire i de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics i l'Associació Catalana de Meteorologia.

tv3.cat

Anar al contingut