"La propera pell" i "El rei borni", al Festival del Cinema Espanyol de Nantes

"La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, i "El rei borni", de Marc Crehuet, han aconseguit fer-se un lloc a la programació del 27è Festival de Cinema Espanyol de Nantes.

El certamen, que es farà del 4 al 16 d'abril, retrà homenatge aquest any a Emma Suárez, actriu secundària de "La propera pell" i guanyadora d'un Gaudí, un Goya, una Bisnaga de Plata i el Premi Sant Jordi 2017 a la millor interpretació femenina per aquesta pel·lícula. Emma Suárez també ha estat premiada per la seva interpretació en pel·lícules com "La mosquitera", "La blanca paloma", "Julieta", "Orquestra Club Virginia", "Tierra","El perro del hortelano", "Tu nombre envenena mis sueños", "La ardilla roja" o "Cazadores de hombres".

"La propera pell" entra a formar part de la competició oficial, d'un total de vuit llargmetratges. La pel·lícula, dirigida per la parella formada per Isa Campo i Isaki Lacuesta, està a mig camí entre el drama familiar i el "thriller", que centra l'argument en un jove envoltat d'un halo de misteri. El llargmetratge té dos temes troncals: la relació mare-fill i la recerca d'una identitat per part del jove. Gabriel és un adolescent desaparegut, que torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort. El jove es reincorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Emma Suárez interpreta la mare d'aquest jove que ha estat vivint tot aquest temps com a Leo en un centre de menors a França. Àlex Monner (Gabriel/Leo) té amnèsia dissociativa i no recorda res del seu passat més enllà dels últims vuit anys passats al centre de menors.

És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de TV3, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

"El rei borni" ha estat catalogada en la secció competitiva Opera Prima. La història, escrita i dirigida per Marc Crehuet, és una comèdia negra amb una certa dosi de drama que pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el primer ha deixat borni amb una pilota de goma? Els mateixos actors que van representar l'obra de teatre el 2013 són els protagonistes del llargmetratge. Alain Hernández és en David, un policia antidisturbis. La seva nòvia és la Lídia (Betsy Túnez), que és amiga de la Sandra (Ruth Llopis). Aquesta surt amb l'Ignasi (Miki Esparbé). El cinquè actor és Xesc Cabot, que interpreta el polític que s'introduirà en la vida de les dues parelles.

És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut