Dones del Cor del Gran Teatre del Liceu
Dones del Cor del Gran Teatre del Liceu

La novena de Beethoven, a "Catmúsica"

Aquest divendres, 6 de març, a partir de les 00.40, el programa "Catmúsica" del 33 trasllada els espectadors al Gran Teatre del Liceu per sentir la novena de Beethoven interpretada per l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, la Polifònica de Puig-reig i quatre solistes internacionals, sota la direcció de Josep Pons, dins el Memorial Pau Casals.

La simfonia número 9 de Beethoven representa la culminació de l'obra simfònica del compositor i, en el seu moment, una important novetat: la incorporació de la veu en una simfonia.

Beethoven havia llegit el poema de Friedrich Schiller "Oda a l'alegria" i, des d'aquell moment, va decidir posar-hi música. Després de gairebé vint anys d'intents, finalment el va fer servir per al quart moviment de la seva última simfonia. Una simfonia que vol transmetre alguna cosa més que música: vol explicar una història. Una història en relació amb tota la humanitat.

La novena de Beethoven

Des del Gran Teatre del Liceu

Amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu; la Polifònica de Puig-reig; Daniela Köhler, soprano; Simone Schröder, mezzosoprano; John Mark Ainsley, tenor; Jacques Imbrailo, baríton, i Josep Pons, director

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Simfonia núm. 9 en re menor, op. 125 "Coral"

 

tv3.cat/catmusica

blogs.tv3.cat/catmusica

Anar al contingut