La novena de Beethoven, a "Catmúsica"

Aquest divendres, 6 de març, a partir de les 00.40, el programa "Catmúsica" del 33 trasllada els espectadors al Gran Teatre del Liceu per sentir la novena de Beethoven interpretada per l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, la Polifònica de Puig-reig i quatre solistes internacionals, sota la direcció de Josep Pons, dins el Memorial Pau Casals.
Dones del Cor del Gran Teatre del Liceu

Dones del Cor del Gran Teatre del Liceu

La simfonia número 9 de Beethoven representa la culminació de l'obra simfònica del compositor i, en el seu moment, una important novetat: la incorporació de la veu en una simfonia.

Beethoven havia llegit el poema de Friedrich Schiller "Oda a l'alegria" i, des d'aquell moment, va decidir posar-hi música. Després de gairebé vint anys d'intents, finalment el va fer servir per al quart moviment de la seva última simfonia. Una simfonia que vol transmetre alguna cosa més que música: vol explicar una història. Una història en relació amb tota la humanitat.

La novena de Beethoven

Des del Gran Teatre del Liceu

Amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu; la Polifònica de Puig-reig; Daniela Köhler, soprano; Simone Schröder, mezzosoprano; John Mark Ainsley, tenor; Jacques Imbrailo, baríton, i Josep Pons, director

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Simfonia núm. 9 en re menor, op. 125 "Coral"

 

tv3.cat/catmusica

blogs.tv3.cat/catmusica