"La mort de Lluís XIV", seleccionada a l'International Film Festival Rotterdam

El llargmetratge d'Albert Serra ha estat seleccionat per participar en la secció Signatures de la 46a edició de l'International Film Festival de Rotterdam (IFFR), que se celebra a la ciutat holandesa del 25 de gener al 5 de febrer. La cerimònia d'entrega de premis es farà la nit del 3 de febrer.

L'ultima pel·lícula d'Albert Serra, "La mort de Lluís XIV", és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrita per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. La pel·lícula comença quan, després de tornar d'una cacera, el Rei Sol nota un dolor molt fort a la cama. És l'inici d'una llarga agonia del rei més gran de França, que té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV, al llit, ha d'organitzar la seva successió. La seva dona, Madame de Maintenon, el seu fill –Lluís XV– i el metge Fagon miren d'amagar-lo del públic per preservar el futur de França.

El film, una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport de l'ICEC, participarà dins la secció Signatures de l'Internacional Film Festival de Rotterdam, que se celebrarà a la ciutat holandesa del 25 de gener al 5 de febrer. Aquesta secció es caracteritza per seleccionar pel·lícules de cineastes amb un marcat estil personal. Autors que tant poden obtenir el reconeixement del públic i la crítica com ser relegats a l'oblit.

Amb aquest títol Albert Serra va rebre el Premi Especial Feroz 2017 i va obtenir l'any 2016 el premi a millor pel·lícula internacional al Jerusalem Film Festival i el premi Jean Vigo, atorgat per l'acadèmia de cine francès, en "reconeixement de l'esperit independent i l'originalitat de Serra". El film també va obtenir el premi al millor director de fotografia per Jonathan Ricquebourg en el 8è Festival Internacional de Directors de Fotografia-Ostrava Kamera Oko 2015. I el seu protagonista, Jean Pierre Léaud, actor conegut per les col·laboracions amb Truffaut i Godard, va rebre la Palma d'Or d'Honor en la cerimònia de clausura de l'últim Festival de Canes.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Albert Serra

Guió: Thierry Lounas i Albert Serra

Producció executiva: Montse Triola

Intèrprets: Jean-Pierre Léaud (Lluís XIV), Irène Silvagni (madame de Maintenon), Patrick d'Assumçao (metge Fagon), Marc Susini (primer mosso de planta), Jacques Henric (Tellier), Vincenç Altaió (Brun) i Bernard Belin (cirurgià Marechal)

Direcció de fotografia: Jonathan Ricquebourg

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut