La granota saltadora, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer unes granotes saltadores, descobrirà per què obrim la boca quan mirem el sostre i mostrarà com resoldre una suma impossible.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer unes granotes saltadores. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartró petit, retolador, un regle, cartolina verda, una goma elàstica, tisores, cinta adhesiva de doble cara, elements per decorar, cartró gran, filferro d'alumini, bastonets de fusta, paper de vàter, cola blanca i un pinzell, elements per decorar la base.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura del nord-americà Charles Goodyear, que va ser l'inventor que va fer possible l'ús comercial de la goma. El 1839 va descobrir la vulcanització del cautxú, un procés amb el qual s'aconsegueix una millora en la consistència d'aquest material.  Avui en dia el cautxú vulcanitzat s'utilitza per moltes coses, com per exemple per la fabricació de pneumàtics.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què obrim la boca quan mirem el sostre. "El repte" plantejarà com resoldre una suma impossible.

 

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "La granota saltadora"

Anar al contingut