La Festa dels Súpers

La Festa dels Súpers fa una crida per salvar la natura, el 21 i 22 d'octubre a Barcelona

El cap de setmana del 21 i 22 d'octubre torna la Festa dels Súpers a l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc, de Barcelona. Aquesta 21a edició de la Festa és una crida a la sostenibilitat del planeta, amb una història que es titula "Tenim el poder", en referència als poders de les elfes Nenúfar i Matoll per salvar l'arbre màgic amb l'ajuda dels súpers. La Festa obrirà les seves portes el dissabte de 10.00 a 14.00, i el diumenge, de 10.00 a 18.00. El moment més esperat de la Festa serà l'espectacle final de la trama, amb l'actuació de la família del Super3, que es podrà veure en tres ocasions: dissabte, a les 12.00, i diumenge, a les 12.00 i a les 16.00.

La Festa dels Súpers arriba a la 21a edició consolidada com l'esdeveniment infantil més gran de tot Europa. El cap de setmana del 21 i 22 d'octubre, l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc s'omplirà de súpers que podran participar en les més de 150 activitats que hi haurà repartides pel recinte de la Festa i gaudir de 50 espectacles, entre els quals hi ha l'actuació de la família del Super3, que es podrà veure en tres ocasions diferents (dissabte, a les 12.00; diumenge, a les 12.00 i a les 16.00). A més, podran conèixer els presentadors de tots els programes del canal Super3, anar-hi disfressats d'insectes i prendre part en l'acció "Fes-te una foto", participar en el "Concurs carnet" o obtenir una edició especial i limitada del carnet de súper.  

El dissabte, de 10.00 a 14.00, i el diumenge, de 10.00 a 18.00, l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc s'omplirà de propostes esportives, lúdiques, culturals i solidàries. Com sempre, la Festa és oberta i gratuïta per a tothom. Un cop més, la Festa dels Súpers ha estat coorganitzada per l'Ajuntament de Barcelona, que proposa una activitat per aconseguir un aire més net i saludable a la ciutat. Una de les novetats d'aquesta edició serà la presència d'un estand de La Marató de TV3.

La Festa també es podrà seguir en directe pel canal Super3, amb connexions durant tot el cap de setmana amb el plató del programa "Info K", instal·lat a l'Anella Olímpica, i intervencions en directe protagonitzades per totes les cares del canal. A més, el diumenge, a les 12.00, s'oferirà en directe l'espectacle final de la família del Super3 pel canal Super3 i per TV3. I el web super3.cat oferirà senyal de la Festa durant els dos dies i sense interrupció, a més de tota la informació pràctica (com arribar-hi, horari espectacles, etc.).

Com és habitual, Catalunya Ràdio també hi serà present amb un espai propi a l'Anella Olímpica, on es faran diverses activitats, com tallers de ràdio, de música o de maquillatge d'insectes. A més, els programes "Mans" i "iCatKids" es faran des de la Festa i "El suplement" hi connectarà tant dissabte com diumenge.

L'espai "Mans" farà un seguiment de totes les mostres de cultura d'arrel que es fan a la Festa dels Súpers. Per la seva banda, iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, inaugurarà la seva nova imatge de marca en el marc de la Festa dels Súpers. Ara, el gat que identifica la ràdio inquieta de Catalunya s'ha convertit en una il·lustració. El programa "iCatKids", amb Pau Guillamet "Guillamino", dedicarà el cap de setmana a un especial de la Festa dels Súpers.

La trama de la Festa

La història comença quan la Nenúfar i la Matoll s'adonen que la natura de tot el planeta es mor perquè els fruits de l'arbre màgic de l'hivernacle s'estan pansint sense cap explicació aparent. La raó és que dos escorpins que viuen a dins, CO2 i CO3 i que en realitat són el Sr. Pla i el Rick, han clavat un fibló al cor de l'arbre màgic que, si ningú no l'arrenca aviat, acabarà per matar-lo definitivament.

La Nenúfar i la Matoll s'endinsen soles dins l'univers en miniatura que amaga l'interior de l'arbre. Però allí són capturades pels malvats CO2 i CO3. La família del Super3 decideix viatjar a l'interior de l'arbre, convertits en petits insectes, (Pauescarabat, Alexlibèl·lula, 6Quc, Patiformiga, Fluskimartí) i, amb l'ajuda de tots els súpers que vagin a la Festa, tenen una difícil missió: alliberar la Nenúfar i la Matoll i que les elfes, unint els seus poders, puguin arrencar el fibló maligne i salvar els fruits de l'arbre màgic, i, amb ell, totes les plantes i animals del planeta.

El desenllaç d'aquesta història serà l'espectacle central de la Festa dels Súpers, que es podrà veure en tres ocasions a l'escenari principal de l'Estadi Olímpic: dissabte a les 12.00; i diumenge, a les 12.00 i a les 16.00.

"Tenim el poder", el nou disc del Super3

La Festa d'enguany comparteix títol amb el nou disc de la família del Super3: "Tenim el poder". En aquest nou treball musical del Super3 canten per primera vegada els nous personatges de la família, com la Nenúfar, la Matoll o el 6Q. El disc  conté deu cançons noves escrites per Marc Parrot, que configuren un treball ple de valors i continguts positius. "Tenim el poder", "Bum bum", "Pots comptar amb mi" o "El diari secret" són alguns del temes d'un disc que ha estat produït per la discogràfica Blanco y Negro i que acaba de sortir al mercat.

La sostenibilitat del planeta, la robòtica, la cuina o la importància de tenir algú al costat quan se'l necessita són alguns dels valors que presenta aquest nou disc del Super3. La cançó "Tenim el poder" és una crida a favor de tenir cura de la natura que ens envolta, interpretada per les dues petites elfes, juntament amb la resta de la família.

Una cinquantena d'espectacles

Durant tot el cap de setmana, l'escenari de l'Estadi Olímpic, i també altres espais del recinte de la Festa, s'ompliran amb actuacions de tot tipus. A banda de l'espectacle final protagonitzat per la família del Super3 i totes les cares del canal, per l'escenari de la Festa passaran Dani Jiménez, del "Dinàmiks", amb l'espectacle "No marxi, Sr. Esquelet!; i la Maria i el Lawrence del "Fish&Chips", que donaran pas a un tast de l'espectacle "Sempre a punt", dels SP3, el grup musical del Super3. El Pau del "Kukurota" presentarà la màgica "Old Time Bakery" del Mag Edgard. Al llarg de la Festa, també hi actuaran els Xiula, amb els seus èxits "Verdura i peix", "Polls" i l'estrena de "Rispect"; la Coral de l'Escola Vedruna de Manlleu i Tona, i Ambauka, amb l'espectacle "Campi qui pugui"

No hi faltaran els espectacles relacionats amb la cultura tradicional catalana, amb els  DumDumDum, els Trik Trak Tabalers d'Olot,  les exhibicions de l'Esbart Dansaire Castell de Tona i dels Dansaires de l'Hospitalet, el ball d'El Lleó i el Lleonet del Vendrell, la mostra acrobàtica i el taller dels Falcons de Vilafranca del Penedès. També hi haurà cercaviles amb les colles de geganters i de bastoners, i diumenge, la Festa es clourà amb un correfoc infantil, a càrrec de la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona.

 

Superdiversió amb més de 150 activitats i espais propis del canal Super3

L'esdeveniment infantil més gran de tot Europa oferirà 63.000 metres quadrats plens de diversió, amb més de 150 activitats, que han organitzat més de 60 entitats i empreses, repartides per tot el recinte de l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc. Com sempre la Festa serà totalment gratuïta per a totes les famílies.

De 10.00 a 14.00 hores el dissabte, i de 10.00 a 18.00 hores el diumenge, de manera totalment ininterrompuda, totes les famílies podran trobar-hi un ampli ventall de propostes per divertir-se, aprendre i descobrir un munt de coses.

Els nens i nenes podran fer activitats sobre la natura i la sostenibilitat del planeta, travessar circuits d'aventura, fer jocs d'aigua, interactuar amb la Misha i el Doraemon del canal Super3, provar karts de pedals i vehicles elèctrics, saltar en inflables, participar en un circuit de "push bike", practicar la robòtica educativa, divertir-se amb diferents esports, veure cinema, descobrir l'òpera, fer activitats i tallers de ràdio, entrar en un laboratori de ciberseguretat, jugar a jocs de taula, fer experiments científics, ballar diferents coreografies, superar obstacles amb patinets, aprendre hàbits saludables, fer-se fotos en "photocalls" ben originals, pintar amb xocolata, pujar a un bibliobús, escoltar contes meravellosos, degustar lactis, pizzes i altres productes alimentaris, o fer tallers de manualitats, maquillatge i art.

Hi ha activitats per a infants de totes les edats i gairebé totes estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Tota la informació actualitzada sobre les activitats es podrà consultar al web super3.cat, que és totalment accessible per a mòbils i tauletes tàctils. Allà, a més, hi haurà disponible tota la informació sobre els serveis per al públic de la Festa: punts d'informació, punts del Club Super3 on fer-se el carnet o renovar-se'l i informar-se de tots els avantatges de ser membre del club, zones de nadons amb canviadors de bolquers i microones, serveis mèdics, bars, lavabos, etc.

I com és habitual, a més del lleure, l'esport, la natura i la cultura, a la Festa dels Súpers també tindrà presència la solidaritat. Pares i fills veuran, d'una forma lúdica, la important labor que fan diferents ONG i fundacions arreu del món. Enguany també es tractaran els temes del "bullying" i dels refugiats. Com a novetat, La Marató de TV3 tindrà un espai a la Festa on es podrà descobrir que es tracta d'un projecte únic on cada peça compta. I els adults que ho desitgin podran donar sang per als hospitals amb el Banc de Sang i teixits mentre els infants aprenen, divertint-se al seu espai, per què és tan important donar-ne.

També hi seran presents els programes del canal Super3 amb diferents espais personalitzats. Aquest any, a més de "Kukurota", "Info K", "Dinàmiks", "Una mà de contes" i la proposta de teatre de petit format del "Mic", cal afegir-hi el "Rat Rank", ja que el Riff i el Flat s'acostaran als súpers amb espai propi. Tots aquests programes han preparat diferents activitats, que comptaran amb la presència dels seus presentadors.

 

"Fes-te la foto d'insecte" per sortir a les pantalles de l'estadi i al canal

Aquest any, coincidint amb la temàtica de la Festa, el Super3 convida els súpers a anar-hi disfressats d'insectes. Tots els súpers que vinguin a la Festa es podran fer una foto i pujar-la, a través de l'app Super3 Carnet. Els súpers es podran fer una foto des de qualsevol lloc i moment de la Festa i també des dels quatre punts físics habilitats amb un retallable amb la imatge dels personatges de la Família. Totes les fotografies es pujaran a la galeria de la web de la Festa, i les més divertides i originals seran les escollides per difondre-les a través de les pantalles de la Festa i del canal Super3.

 

Concurs Carnet Super3

Amb el carnet de súper, ja sigui el físic o el virtual de l'app "Super3 Carnet", els súpers podran participar en el Concurs Carnet i tenir la possibilitat de pujar a l'escenari amb els dibuixos animats del canal Super3 per ballar la cançó "Tenim el poder". Per participar-hi, només cal presentar el carnet en algun dels quatre punts d'informació de la Festa o en alguns dels tres punts del Club Super3, i automàticament sabran si poden pujar a l'escenari. Si no són súpers, es podran donar d'alta en qualsevol dels tres punts del Club, o amb el mòbil, i també podran provar sort en el concurs. En total, pujaran 300 súpers a l'escenari al llarg del cap de setmana.

 

Edició especial del carnet de súper

Els nens i nenes que vagin a la Festa podran aconseguir el carnet de súper a l'instant, ja sigui per donar-se d'alta al Club Super3 o per renovar-se'l. Els dos dies de la Festa es farà una edició especial del carnet Super3 als tres punts del Club que estaran repartits per l'Anella Olímpica. Aquest carnet d'edició especial funciona igual que els altres models de carnet de súper i té els mateixos avantatges, que podran fer servir des del mateix moment de rebre'l. També en aquests espais podran conèixer de primera mà que és molt fàcil fer-se o renovar-se el carnet, amb l'alta en línia a través de super3.cat o de l'app gratuïta "Super3 Carnet".

 

Passadís dels dibuixos animats

Un any més, a dins de l'Estadi Olímpic hi haurà un espai dedicat als dibuixos animats del canal Super3. Els assistents a la Festa es podran fotografiar al costat dels seus personatges preferits. Hi haurà més de 20 retallables amb la silueta dels protagonistes de les sèries del Super3.

 

Nous productes del Super3 a la venda

La Festa dels Súpers coincideix amb el llançament de nous productes del Super3, com l'esperada reedició del peluix del Mic, els peluixos de la Nenúfar i la Matoll, i el primer llibre de "La família del Super3" que surt al mercat, amb el títol d'"El diari secret de la Nenúfar i la Matoll".  

 

Concurs "Superactivitats" de la Festa dels Súpers

El concurs "Superactivitats", amb el propòsit de dinamitzar les activitats de la Festa dels Súpers, arribarà enguany a la quarta edició. Aquest concurs, dirigit a les empreses i institucions participants en l'esdeveniment, pretén impulsar-ne l'originalitat, creativitat, implicació i tematització de les activitats que fan. Hi haurà tres categories de premi: a l'activitat més original o innovadora, a l'activitat més dinàmica i atractiva, i a l'activitat amb més valors, que estigui adaptada a tothom i aporti valors de sostenibilitat i natura.

 

super3.cat

super3.cat/festa

Anar al contingut