"La catedral del mar" viatja al FesTVal 2017

El FesTVal 2017, el Festival de Televisió de Vitòria-Gasteiz que se celebra del 4 al 8 de setembre acollirà l'estrena de "La catedral del mar". Una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3 amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dirigida per Jordi Frades i amb un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao que TV3 emetrà durant el 2018.

La coproducció de TV3 "La catedral del mar" tancarà el programa d'aquest any del FesTVal,  el Festival de Televisió de Vitòria-Gasteiz, una iniciativa pionera a Espanya. Nascut l'1 de setembre del 2009, es tracta del primer festival que es dedica exclusivament a la televisió en tots els seus formats: concursos, magazins, sèries, programes de divulgació cultural, educacional i social, informatius, entreteniment infantil, juvenil i adult. 

Durant tots aquests anys el FesTVal ha reunit les personalitats més famoses de la graella televisiva nacional, atorgant guardons a les seves persones més rellevants. El FesTVal està pensat per al gran públic i el seu objectiu és fer de la primera setmana de setembre una gran festa de la televisió a la capital del País Basc, amb projecció nacional, europea i internacional.

Una gran superproducció

"La catedral del mar" ha comptat amb un elenc de més de 150 actors, centenars de professionals i gairebé 4.000 figurants. Diferents enclavaments d'Extremadura, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Aragó i Catalunya (Barcelona, Tarragona i la població bagenca de Cardona) han servit d' escenaris en una ficció en la qual gairebé el 80% de les escenes han estat rodades en localitzacions exteriors.

Dirigida per Jordi Frades, Rodolf Sirera ha estat el responsable de l'adaptació de l'exitosa novel·la homònima d'Ildefonso Falcones, la producció reuneix en el repartiment noms com els d'Aitor Luna, Pablo Derqui, Michelle Jenner, Andrea Dur, Silvia Abascal, Ginés García Millán, Josep Maria Pou i Daniel Grao, entre altres.

Sinopsi

En ple segle XIV, Barcelona viu un dels seus moments més pròspers: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un humil barri de pescadors en què es comença a construir el temple marià més conegut: Santa Maria del Mar.

La construcció transcorre paral·lela a la vida d'Arnau Estanyol, un pagès que, fugint al costat del seu pare dels abusos dels senyors feudals del camp, es refugia a Barcelona i es converteix en home lliure.

Arnau treballarà com a palafrener, bastaix i soldat. No obstant això, un trepidant ascens social el traurà de la misèria per convertir-lo en un home pròsper gràcies a l'èxit en els negocis com a canvista. Això despertarà els recels dels seus enemics, que ordiran un complot i posaran la seva vida en mans de la Inquisició.

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut