Joaquim Nadal està disposat a liderar el PSC si el partit li ho demana en el pròxim congrés

El cap de l'oposició diu que el debat del grup parlamentari propi a Madrid no és el més important i afirma que el més rellevant és la capacitat d'influència dels diputats del PSC.

El portaveu del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, es mostra decidit a dirigir el partit després del congrés de la tardor si així li ho demana la seva formació. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Nadal ha remarcat: "Porto 32 anys de vida activa en la política. Per tant, voler voler, no vull res. Ara, estic disposat a tot, també. És a dir, de la mateixa manera que he acceptat el dia que el president Montilla a l'executiva va dir: ‘Em sembla que si en Quim Nadal i en Miquel Iceta es fan càrrec del grup parlamentari farem el que hauríem de fer', jo vaig dir: ‘D'acord, accepto', doncs jo estic disposat a tot. Disposat a tot vol dir sobretot disposat a ‘arrimar l'hombro' eh?"

El cap de l'oposició deixa en segon terme la possibilitat del grup propi al Congrés dels Diputats i destaca la influència dels parlamentaris del PSC: "Alguna vegada s'ha dit que o s'arreglava una cosa o es votaria diferent. I això naturalment no s'explica però a vegades amb això n'hi ha prou."

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques discrepa amb el titular actual de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, quan adverteix que Madrid no compleix les inversions en infraestructures fixades a l'Estatut: "No és veritat", diu Nadal. "Jo li he de donar el marge que necessita. Per tant jo no l'he de desmentir, simplement la realitat el desmentirà a ell mateix. Jo no he de sortir a dir: ‘Eh!, estàs equivocat.' Jo més aviat vull que el senyor Recoder faci les coses bé." Davant la possibilitat que el govern de la Generalitat recorri l'actuació de l'executiu de Rodríguez Zapatero, Joaquim Nadal aclareix: "Primera qüestió: La disposició addicional tercera si en algun tribunal no es pot recórrer és en el Tribunal Constitucional."

El portaveu del PSC al Parlament ha tret importància a la retallada de càrrecs per part del president de la Generalitat, Artur Mas, i les opinions favorables a aquesta iniciativa des del PSOE: "El que opini el PSOE respecte a la política catalana aquests dies no ens fa ni fred ni calor. És evident. A mi que la senyora Elena Valenciano [portaveu del comitè electoral del PSOE], per exemple, digui que li està molt bé els retalls que ha fet el senyor Artur Mas en trenta llocs de càrrecs de confiança d'alta direcció no em fa ni pessigolles perquè jo he dit que això és una operació de maquillatge pur i dur."

Nadal ha qüestionat també el profit que pugui obtenir per Catalunya el portaveu de CiU al Congrés: "Els diaris en van plens, d'un suposat paper estel·lar de Josep Antoni Duran i Lleida en la política espanyola. Molt bé, és la política de qui es mou pels passadissos amb una certa amabilitat, però cal demostrar que això sigui rendible en termes d'aprofundiment de l'autogovern de Catalunya. Exactament igual com el que puguin aconseguir els 25 diputats del PSC."

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut