Homs creu que el resultat de la consulta de Barcelona demostra que el govern va pel bon camí

El portaveu del govern qualifica aquests resultat d'excel·lent i diu que evidencia que el dret a decidir que planteja el govern va en bona direcció.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que els resultats de la consulta sobiranista d'ahir a Barcelona, que considera "excel·lents", demostren que el govern d'Artur Mas va "en bona direcció". El portaveu de l'executiu ha remarcat: "Nosaltres tenim fixat clarament un plantejament polític per aquesta legislatura i si alguna cosa ens indica el que va passar ahir en la consulta és que estem pel bon camí". Segons Homs: "El president Mas va situar el començament de la legislatura la transició nacional cap al dret a decidir i amb l'estació o la capa del pacte fiscal per aquesta legislatura, que és clarament allò que uneix més tot el conjunt de la ciutadania de Catalunya. El que ahir demostra és que estem en la bona direcció, per entendre'ns".

Francesc Homs destaca els resultats de la consulta, però justifica la posició de CiU de voler abstenir-se demà passat quan voti la proposta de Solidaritat Catalana per la Independència d'admetre a tràmit la declaració sobre la independència de Catalunya: "Un resultat extraordinari, excel·lent i, per tant, un deu. Ara, el resultat de tot plegat també és el que és. I en qualsevol cas, això el que ens indica és que hem de transitar, però que també tenim molta feina per fer. Aquest dimecres, en el Parlament de Catalunya, certament hi ha qui volia acabar la feina de cop."

El portaveu del govern ha explicat que al darrere de la proposició de Solidaritat hi ha un intent de desgastar CiU: "La votació de dimecres respon a moltes coses menys aquest sentit positiu que hem vist aquest diumenge. Hi ha molta tàctica en aquesta votació de dimecres, molt per anar en contra i fer la traveta a CiU, com si això pogués portar a alguna banda". Segons Francesc Homs, Solidaritat actua amb "un plantejament purament electoralista. Suposo que no ens vindran a donar lliçons de com s'ha de fer política aquells que no han durat ni dos mesos junts. No sé si són els més indicats per explicar com s'ha de fer política i com s'han d'organitzar les coses."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut