"Grans documentals 33" presenta "Insectes" i "Les Virunga, terra de foc i gel"

Demà, a les 23.20, "Grans documentals 33" torna a portar la natura i els viatges al 33, i ho fa amb dues sèries de la BBC: "Vida", per descobrir la gloriosa diversitat de la vida a la Terra i les tàctiques espectaculars i extraordinàries que han desenvolupat flora i fauna per sobreviure, i "L'Àfrica més salvatge", en què, agafats de les ales de diversos ocells, es volarà per sobre del continent africà per presenciar alguns dels més grans espectacles naturals a vista d'ocell.

Aquesta setmana, a "Vida": "Insectes"

Els insectes són el grup animal més divers del planeta. La clau de l'èxit és la seva capacitat única per reformar-se. Posseeixen armes temibles, però alhora poden mostrar una tendresa sorprenent i un comportament molt sofisticat. Ens enlairarem cap al cel envoltats de milions de papallones monarca a Mèxic, veurem un escarabat ruixant un producte químic roent als seus enemics, presenciarem una lluita a mort per unes femelles entre abelles gegants, acompanyarem la marxa de columnes d'Atta  i passarem un dia ple de perills en companyia de damisel·les.

"L'Àfrica més salvatge" viatja a "Les Virunga, terra de foc i gel"

Les muntanyes Virunga són l'encarnació de les fantasies occidentals sobre l'"Àfrica profunda".  Aquesta terra tropical de gel i foc està situada a la carena de l'espina dorsal muntanyosa d'Àfrica, ben bé al centre del continent. Aquesta cadena de volcans estén el seu braç occidental per un immens sistema de valls limitades per penya-segats conegut com la Gran Vall del Rift. Als vessants, de dens boscatge, habita un dels gegants amables més icònic del món: el goril·la de muntanya. La riquíssima selva també acull alguns pobles d'allò més increïbles, com ara els pigmeus batwa, que sobreviuen amb caça menor, tot utilitzant xarxes o puntes de fletxa enverinades, i recol·lectant plantes i fruites que ofereix el bosc de forma natural. Les denses boires que planen sobre aquesta regió de l'Àfrica tropical també oculten un altre massís muntanyós llegendari: el Ruwenzori, conegut altrament com les muntanyes de la lluna, amb pics de 5.000 metres coberts de neu i glaceres. Les Virunga realment són l'Àfrica més salvatge.

tv3.cat/grans-documentals-33

Sant Joan Despí, 5 d'agost del 2015

Anar al contingut