Imatge de la cinta catalana "Estiu 1993"
Imatge de la cinta catalana "Estiu 1993"

"Estiu 1993", amb la participació de TV3, finalista dels premis LUX

La pel·lícula de la directora Carla Simón ha estat seleccionada com a finalista dels premis LUX del Parlament Europeu. El film, amb participació de TV3, és una reflexió autobiogràfica sobre la infantesa i l'acceptació de la mort.

Des del 2007, els premis LUX del Parlament Europeu tenen com a objectiu destacar públicament, donar suport i facilitar la circulació de les coproduccions dintre de la Unió Europea. La pel·lícula "Estiu 1993", que fa tot just una setmana que ha arribat als cinemes, s'inclou entre les deu propostes seleccionades pels premis LUX.

Aquest any, a part d'"Estiu 1993", altres coproduccions finalistes han estat: "120 Battements par minute" de Robin Campillo, "A ciambra" de  Jonas Carpignano o "Sameblod" d'Amanda Kernell, entre altres. D'entre els deu films finalistes se'n seleccionaran tres, el 25 de juliol, i es mostraran en el marc de la 74a Mostra de Cinema de Venecia. A més, el 15 de novembre, a Estrasburg, els membres del Parlament Europeu anunciaran el film guanyador. 

"Estiu 1993" ha guanyat diversos premis, com ara el FIC-CAT, el BAFICI i els Cannes Écrans Juniors, a més de ser la gran revelació de la Berlinale i de guanyar la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga.

Sinopsi:

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. L'Esteve i la Marga hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida guarda sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions, i no serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Carla Simón Pipó

Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora

Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre altres.

Direcció de fotografia: Santiago Racaj

Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut