Ensenyament planteja que s'expliqui l'Estatut a l'assignatura Educació per a la Ciutadania

La consellera Irene Rigau confia que el ministre José Ignacio Wert es faci enrere en la reforma del Batxillerat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que de la mateixa manera que el govern de Rajoy vol que l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania expliqui la Constitució, Catalunya estudia la possibilitat que hi hagi coneixements sobre l'Estatut. La consellera ho ha explicat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: "Haurem d'explicar que es pot interpretar de diferents maneres. Tal com s'ha interpretat el nostre Estatut ara, doncs aquesta Constitució ha retallat la voluntat majoritària dels catalans. També haurem d'explicar-ho, això, a Catalunya."

Irene Rigau també ha dit que espera que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, reconsideri la seva proposta d'eliminar el quart curs d'ESO i afegir-ne un de Batxillerat: "No encaixa ni amb l'estructura, ni amb l'arquitectura del sistema, ni amb els centres, ni amb la política de professorat, ni de currículum. El vaig veure prou atent com per poder redreçar aquesta proposta". Rigau ha remarcat que la majoria de les competències d'aquest àmbit corresponen a la Generalitat: "Nosaltres tenim una llei d'educació avalada pel Parlament que no coincideix amb alguns dels punts que ell va exposar. Gestió directa el ministre en té a Ceuta i Melilla; la resta està transferida en una gran part. Per tant jo crec que ha faltat un diàleg més intens amb els responsables actuals de les competències educatives per decidir què és allò que cal fer per millorar el nostre sistema."

En relació amb les conseqüències de l'onada de fred, la consellera d'Ensenyament ha comentat que la situació escolar a Catalunya ja s'ha normalitzat gairebé del tot, tret d'algunes incidències que es van solucionant.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut