Des d'avui, 9 de novembre, fins al dijous 16.

El teatre protagonitza la quarta acció de la campanya "Llegir, una cita amb la vida"

Des d'avui, 9 de novembre, fins al dijous 16, Televisió de Catalunya engega la quarta acció de suport a la lectura amb la difusió de cites literàries. Coincidint amb la celebració del festival d'arts escèniques Temporada Alta, en aquesta ocasió, correspondran a dramaturgs catalans.

A l'abril, durant amb la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, TV3 va posar en marxa una campanya de suport a la lectura. Sota el lema "Llegir, una cita amb la vida", aquesta campanya s'ha mantingut durant tot el 2017, en la programació dels canals de Televisió de Catalunya.

Amb l'inici del Temporada Alta, el festival de teatre, música, dansa, circ i cinema de Girona i Salt, que se celebra de l'11 d'octubre al 9 de desembre, s'enceta la quarta ronda d'aquesta campanya. Un cop més, l'acció més destacada serà l'emissió, en forma de molinets de continuïtat, de cites literàries de dramaturgs catalans. Tots els molinets, que acabaran amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", esquitxaran la programació de TV3 del 9 d'octubre al 16 de novembre.

Les postals de poesia seleccionades en aquesta ocasió són les següents:

Joan Ramis i Ramis [1746-1819]

 

"vida sens llibertat no és vida, sí que és mort"

"Lucrècia", Teatre barroc i neoclàssic, Francesc Fontanella, Joan Ramis i Ramis, 1982

 

Ricard Salvat [1934]

 

"i tornar és sempre una mica un redescobriment"

 

"Quan el temps es fa espai. La professió de mirar", 1999

Rodolf Sirera [1948]

 

"̶és una cosa admirable comprovar com ho ennobleix tot, fins les situacions més vulgars o més grotesques, la literatura ̶ "

 

"La caverna", 1993

Carles Batlle [1963]

 

"Donar la volta als contes, pare. Donar la volta a la vida. Et sembla prou original?"

 

"Oblidar Barcelona", 2009

Pau Miró [1874]

 

"No he parat d'aprofitar cadascuna de les oportunitats que m'ha donat la vida"

 

"Búfals", Búfals; Lleons; Girafes. 2009

Pere Riera [1974]

"És un títol bonic. "A la fi del món". Se'n podria escriure una obra de teatre"

"Barcelona", 2013

 

L'espai de debat "Més 324", que dirigeix i presenta Xavier Graset, participarà a la campanya amb una cita literària cada dia.

La campanya "Llegir, una cita amb la lectura", que s'ha fet amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, s'ha programat en quatre tongades al llarg de l'any, que s'han fet coincidir amb diferents esdeveniments literaris.

tv3.cat

Anar al contingut