El sindicat majoritari dels Mossos assegura que compliran la legalitat de manera estricta

Valentín Anadón, de SAP-UGT, ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" després que Felip Puig va afirmar que, si hi hagués un conflicte institucional amb l'Estat, els Mossos farien costat a la Generalitat.

El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, el SAP-UGT, ha dit que es mantenen al marge de la polèmica sobre què hauria de fer la policia catalana si hi hagués un conflicte institucional entre la Generalitat i l'Estat. El portaveu d'aquest sindicat, Valentín Anadón, ha explicat, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que no acaben d'entendre el conseller d'Interior, Felip Puig, quan ahir va afirmar que, arribat el cas, els Mossos farien costat a la Generalitat: "No sabem exactament a què s'està referint el senyor Puig. Planteja aquí una situació molt hipotètica. En el cas que arribi, el que podem fer nosaltres, exclusivament, és allò que ha de fer un policia, sigui mosso d'esquadra o sigui d'un altre cos de seguretat, que és complir la legalitat de manera estricta".

El portaveu del sindicat fa aquesta reflexió sobre la situació actual: "Trobem a faltar una mica més de responsabilitat i de seny per part de tots els representants polítics. El senyor Puig en aquest cas, evidentment, però també de la resta de representants polítics tant de Catalunya com de l'Estat Espanyol (...). Ens preocupa extraordinàriament aquesta manera d'apel·lar a les baixes passions". Valentín Anadón ha enviat aquest missatge als ciutadans: "Tota la societat civil ha de fer un avís als seus representants polítics perquè jo penso que aquesta radicalitat no és tant de la gent sinó de determinats postulats polítics o determinats representants dels partits. Nosaltres no voldríem fer d'altaveu d'aquesta confrontació, que té molt d'artificial".

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut