El portaveu del Partit Demòcrata Català, Francesc Homs, nega haver negociat amb el Partit Popular per tenir grup propi a Madrid a canvi d'afavorir-los a la mesa del Congrés

Homs ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio". En el mateix programa, el diputat d'ERC, Joan Tardà, ha dit que considera un error tàctic el posicionament del PDC

El portaveu del Partit Demòcrata Català a Madrid no ha reconegut a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, que alguns dels seus diputats votessin a favor de les dues vicepresidències del PP i de Ciutadans.

Homs s'ha emparat en el secret del vot per no admetre que una part dels seus diputats votessin en aquest sentit i ha descartat seguir aquesta estratègia per aconseguir un grup parlamentari propi. Segons el diputat: "El que jo li asseguro és una cosa i és que el que no faig és negociar sobre una cosa sobre la qual  tinc drets. Penso que hi tinc dret, no? A partir d'aquí veurem què passa en els propers dies i, el que és més important de tot són els vuit diputats que nosaltres tenim i que és el que els fa nosa de debò."

En canvi, el diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Tarda ho considera un error i ha destacat: "Cal no cometre errors tàctics. Jo no ho hauria fet. També entenc que el joc parlamentari dóna espai per poder fer cabrioles d'aquesta mena. De vegades es cedeixen diputats entre els grups parlamentaris per tal de tenir grup parlamentari, però no cerc que sigui la part més fosca."

Tant Tardà com Homs han insistit que si la presidència del Congrés no és d'esquerres, és per la màxima rivalitat i enemistat del PSOE i de Podem

Sobre aquest fet, el republicà ha dit: "Com que tenen aquesta guerra i no es diuen la veritat i s'enganyen i s'apunyalen, les coses surten malament. I com que surten malament, aleshores la gent te mala hòstia i mala llet. I, de vegades, resulta que veuen qui passa per aquí, i qui passa som nosaltres"

Per Homs, la posició del PSOE i Podem és: "Intentar dissimular les seves contradiccions i per això ens intenten empastifar en els altres, no?"

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Francesc Homs, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb  Joan Tardà , cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut