El nou director del CCCB, Marçal Sintes, proposa projectar la imatge del museu fora de Barcelona

Ho ha dit en una en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio.

El nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Marçal Sintes, defensa que el CCCB mantingui el seu prestigi cultural i projecti la seva imatge més enllà del barri del Raval. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Sintes ha explicat que la seva voluntat és descentralitzar continguts: "Anem a veure si ens podem posar d'acord amb diverses ciutats del país, grans i mitjanes, perquè fem una exposició, la produeixi el CCCB i pugui visitar aquestes ciutats. I el CCCB l'acollirà en el moment que li toqui, no té per què ser el primer, ni al mig, ni al final".

El nou responsable del CCCB ha explicat que aquest centre acumula una caiguda del 25 per cent en el seu pressupost i que cal afrontar les retallades racionalitzant la despesa i buscant finançament privat: "Gastar menys, gastar millor i buscar ingressos a fora. Per exemple, ens estar funcionant molt bé llogar espais quan no els utilitzem o buscar patrocinadors, que té una dificultat perquè no tenim una exposició permanent i és difícil sortir a les guies si no tens aquesta exposició. Però estem intentant ser imaginatius i, per projectes, anar a buscar patrocinis".

El CCCB planteja una gran exposició sobre urbanisme i arquitectura que atregui el públic estranger. Pel que fa a la programació, el 19 de juliol, dins del cicle Kosmopolis, es farà una festa al voltant de la figura de Foix, i l'any que ve sobre la d'Espriu. Entre les grans exposicions pel 2013 destaca la dedicada a Roberto Bolaño, que, a més, es preveu que sigui itinerant.

catradio.cat/mati
Anar al contingut