"El nom"
"El nom"

"El nom", una coproducció de TV3, inaugura el festival Zoom

El Festival Internacional de Ficció Televisiva d'Igualada, que comença el 21 de novembre i s'allargarà fins al diumenge 26 de novembre, ha seleccionat tres coproduccions de TV3 per participar en la secció oficial. "El nom", de Joel Joan; "Els fills del sol", de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, i "Vida privada", de Sílvia Munt, formaran part de la quinzena edició del Zoom.

A més, el certamen ha guardonat "Nit i dia", la sèrie de TV3 i Mediapro creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, amb el premi a millor sèrie espanyola. L'actriu Bruna Cusí, coprotagonista d'"Estiu 1993" i "Incerta glòria", amb participació de TV3, rebrà el Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l'ofici. Així mateix, el Zoom retrà homenatge a la trajectòria del periodista Àngel Casas, que ha presentat programes com "Àngel Casas Show" i "Temps era temps", a TV3, amb el Premi d'Honor.

"El nom", 21 de novembre

La pel·lícula de Joel Joan és l'encarregada d'inaugurar el festival el 21 de novembre, al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada. Aquest treball, que és una adaptació de l'obra de teatre francesa "Le prénom", de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, és una coproducció de TV3 i Focus Audiovisual, en associació amb Chapter 2 i la producció associada de Distinto Films.

Vicenç, interpretat per Joel Joan, als seus quaranta anys, està a punt de ser pare per primera vegada. La seva germana i el seu cunyat el conviden a sopar a casa, on es retroba amb un bon amic de la infantesa, Claudi. Durant la vetllada, li fan unes preguntes, amb un toc d'humor, sobre la seva paternitat i el que això comporta. Però quan li pregunten sobre el nom del nadó, la resposta que els dona els deixarà bocabadats.

Cinc personatges (entre els quals també hi ha la dona de Vicenç, que hi fa tard), un pis a Barcelona, i una incògnita: un nom. Aquests són els elements principals d'aquest film, una comèdia àcida sobre les relacions humanes.

"Els fills del sol", 23 de novembre

Dirigida per Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, "Els fills del sol", que es projectarà el dijous 23 de novembre al Cinema Ateneu, és una "tv movie" inspirada en la vida del jove científic català Ferran Calvet, que narra els orígens dels laboratoris farmacèutics gallecs Zeltia.

El llargmetratge comença als anys 30, quan Ferran Calvet, interpretat per Pablo Derqui, ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostel·la, però quan esclata la Guerra Civil ha de marxar d'Espanya amb la seva família per por de la repressió política. Al cap d'uns anys, Calvet torna a Galícia, però el règim franquista l'aparta de la docència. És, llavors, quan comença a treballar als Laboratoris Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements.

És una pel·lícula coproduïda per TV3 i TVG, produïda per Portacabo i Diagonal TV, amb la col·laboració de l'AGADIC i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"Vida privada", 25 de novembre

La tercera coproducció de TV3 que es podrà veure al festival, aquest dissabte, 25 de novembre, al Cinema Ateneu d'Igualada, és la minisèrie de Sílvia Munt "Vida privada", una adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra.

Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix el declivi total d'una família aristòcrata barcelonina. El primogènit de la família, Frederic Lloberola, interpretat per Francesc Garrido, cau en decadència, mentre el seu germà petit, Guillem, interpretat per Pablo Derqui, lluita per tornar a la cúspide de la societat a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol.

La sèrie és una coproducció de TV3 i Oberon Cinematogràfica, amb la producció associada d'ImpulsaFilm i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut