El govern reclama que s'aparquin els debats partidistes sobre la independència

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que els partits aprofitin l'oportunitat històrica del 27-S i considerin la independència com una possibilitat certa i no només un recurs electoral.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Francesc Homs ha demanat que la independència sigui considerada com una possibilitat real i no només un recurs electoral. Una petició que Homs fa en plenes converses per a l'elaboració amb ERC i les entitats independentistes del full de ruta, el text comú que ha d'aparèixer als programes de les candidatures sobiranistes del 27 de setembre.

Per Francesc Homs, "la independència, durant massa temps en aquest país, ha estat per part d'alguns, diguem-ne, un recurs electoral però no un projecte sòlid. No ho dic només per un partit o per un altre sinó, fins i tot, a nivell més de les posicions individuals. El 27 de setembre, la independència no és un recurs electoral, és una oportunitat certa". 

Homs creu que perquè el "sí" a la independència guanyi clarament les eleccions, és essencial eixamplar la base social a favor d'un estat propi i no mirar d'acontentar només els que ja estan convençuts.

Segons el conseller de la Presidència, "estem més pendents de veure si satisfem aquest o aquell independentista que no pas de dir, 'escolti, aquí el que s'ha de fer ara és superar aquesta etapa i centrar-nos, diguem-ne,  en la que som', perquè ja hi som".

El portaveu del govern creu que els partits sobiranistes que ara són reticents amb el full de ruta que elaboren CiU i ERC aniran superant les seves diferències si estan realment convençuts que Catalunya ha de ser una república independent.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Francesc Homs,  podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut