El govern demana al sector comercial que compleixi la llei catalana, tot i els recursos de Madrid contra la normativa

El govern demana al sector comercial que compleixi la llei catalana, tot i els recursos de Madrid contra la normativa Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que també ha assegurat que el projecte de BCN World tirarà endavant, tant si l'encapçala el promotor actual, Enrique Bañuelos, com si no

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que es reunirà aquesta setmana amb el sector comercial i els agents socials per consensuar una resposta a l'últim recurs del govern espanyol contra la llei de comerç. Puig ha explicat que el govern impulsarà un gran acord perquè el sector compleixi la normativa catalana amb independència de l'ofensiva legal de Madrid. El conseller ha dit que ara es tracta de "mantenir unes 72 o 78 hores d'obertura i respecte per a la trama urbana consolidada. Jo crec que aquest és un model bo i el que plantejarem serà un acord sectorial, un acord polític, un acord social pel qual ens mantinguem en aquest model, més enllà del que jurídicament ens volen imposar des de fora".

 

Puig també s'ha mostrat convençut que el projecte de BCN World tirarà endavant, tant si hi ha l'actual promotor, Enrique Bañuelos, com si no. El conseller ha assegurat que "el govern sap que hi ha persones interessades. En el supòsit que això no tirés endavant, jo estic convençut que això anirà endavant, però si no tirés endavant amb aquesta opció de compra, que és la que fins ara ha anat impulsant el procés, hi haurà continuïtat del projecte".

 

Sobre l'atur, el conseller d'Ocupació pronostica que el novembre serà excepcionalment bo i que la taxa de parats baixarà al 18% els pròxims mesos. Puig ha afegit que la fàbrica de Panrico, a Santa Perpètua de Mogoda, recuperarà molt aviat l'activitat, i s'ha mostrat convençut que Amazon concretarà la seva inversió d'un nou magatzem al Prat de Llobregat.

 

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Felip Puig, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut