El dia a dia al parc de bombers, a "Emergències"

El 9 d'octubre, a partir de les 22.30, TV3 emet el quart capítol d'"Emergències", una producció de TV3 amb la col·laboració de Media 3.14. Una sèrie que parla dels professionals que arrisquen la vida per salvar la dels altres, que no saben mai què es trobaran quan arriben a la feina. Aquesta setmana es podrà veure com es recupera un pacient d'una aturada cardíaca, la recerca d'un cos per part de la unitat subaquàtica dels Bombers de la Generalitat, la feina de les infermeres i la tasca del servei de teleassistència.

Arriba un helicòpter a l'Hospital de Bellvitge. "Emergències" viu la col·locació d'un stent a un pacient que té un infart. Quan ja sembla que tot està solucionat, el pacient té una aturada cardíaca i mor. La càmera capta aquest moment i també quan, al cap de pocs segons, el cardiòleg Luis Miquel Teruel aconsegueix tornar-lo a la vida.

El programa seguirà també la unitat subaquàtica dels Bombers de la Generalitat en la recerca del cos d'una persona que s'ha ofegat al riu Ebre. Amb el sergent d'aquesta unitat, Pere Tusell, i Xavier Luque, del grup caní de recerca, es viu la dificultat de trobar un cos a l'aigua.

També es viu el maldecap de la coordinadora d'infermeria de l'Hospital Clínic, Santi Fernàndez, per trobar llits per als pacients. A la planta d'urgències del mateix hospital, "Emergències" passarà el dia amb la infermera Lola Belmonte, que atén una senyora que s'ha tret ella mateixa el guix del braç, i una altra que s'ha clavat una agulla de ganxet a la mà. I també hi serà en el dia a dia al parc de bombers de l'Eixample amb la bombera Alicia Montoro. Al migdia fan un dels serveis més habituals: el descuit d'una olla al foc, i també han de revisar el sostre d'una església d'on cauen pedres del campanar.

El SEM atén una australiana que creu que es mor. Aquí es veu la compenetració del metge Francesc Cardona i la infermera Àngels Soto per convèncer la noia que només té un atac de pànic. I, per primera vegada en el programa, apareix la feina d'Esperanza Pulido, de la unitat mòbil local de teleassistència. La manera que té d'escoltar, a vegades, és l'única forma de resoldre una urgència.

tv3.cat/emergencies

facebook.com/emergenciesTV3

Sant Joan Despí, 7 d'octubre del 2016

 

Anar al contingut