Divendres, 22 de juny, a les 22.00

El concert de l'OBC en homenatge a Pau Casals, als Jocs Mediterranis, al 33

Aquest divendres, 22 de juny, a les 22.00, el 33 emetrà el concert dels Jocs Mediterranis que l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va oferir el 10 de juny a la catedral de Tarragona. Amb aquest acte es va recordar el concert commemoratiu de Pau Casals a les Olimpíades de París, el 1924, i es remetia a les que la capital francesa tornarà a organitzar el 2024.

La cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis, que tindrà lloc divendres a les 21.00, es podrà seguir en directe per TV3, i es farà un ampli seguiment de les diferents competicions per Esport3 i Catalunya Ràdio.

L'any 1924, l'Orquestra de Pau Casals va fer un concert al Teatre dels Camps Elisis amb motiu de la Gran Temporada Cultural de la VIII Olimpíada a París. Com a enllaç amb les Olimpíades que la capital francesa tornarà a organitzar el 2024, l'OBC, que té les arrels històriques en l'orquestra Pau Casals, va oferir un concert amb què el nom de Pau Casals uneix el record de les passades Olimpíades i la nova cita.

TV3 ha participat en l'enregistrament d'aquest concert, que emetrà en diferit pel canal 33, la nit del 22 de juny.

El prestigiós director japonès Kazushi Ono va ser l'encarregat de conduir aquest concert, que s'emmarca en el Programa Cultural dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Per començar, l'OBC va interpretar l'"obertura" del compositor alemany Carl Maria von Weber. L'OBC també va interpretar la tercera simfonia, en Mi bemoll major, op.55 "Heroica", de Ludwig van Beethoven, l'actuació va cloure amb "El cant dels ocells", de Pau Casals.
 

La inaguració dels Jocs Mediterranis, en directe per TV3

La inauguració dels Jocs Mediterranis serà el divendres 22 de juny a les 21.00 al Nou Estadi de Tarragona i es podrà seguir en directe per TV3 amb Jordi Robirosa i Imma Pedemonte. "Els matins", amb Lídia Heredia, el "TN comarques" i el "TN migdia" també hi connectaran. Esport3 emetrà la majoria de les proves de totes les diferents disciplines que es disputaran durant els jocs. Els comentaris seran de Jordi Robirosa, Imma Pedemonte, Miquel Ribas, Noel Rodríguez, Albert Aguilera, Lluís Cervelló, Enric López Vilalta, Marc Negre, Xavi Lorente, Víctor Lavagnini, Àlex Oliva, Àlex Castells, Arcadi Alibés, Vicenç Prados, Joan Ramon Vallvé i Xavi Bonastre. Pel que fa a Catalunya Ràdio, també farà una àmplia cobertura sobre el terreny amb Carles Vila, Robert Prat i Maria Guixà.

 

tv3.cat/33

 

Anar al contingut