El canal Super3 estrena nova temporada

A partir del dimecres 12 de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar, arriben a la graella del canal Super3 noves sèries adreçades a les diferents franges d'edat i noves entregues dels programes de producció pròpia del canal, com "La família del Super3", "El Mic i els seus amics", "InfoK", "Una mà de contes" o "Rat Rank". El canal Super3 comença la programació a les 6 del matí i acaba a les 21.30, per donar pas al 33.

Les sèries

Aquest mes de setembre arriben tres sèries noves al canal Super3: "En Miku i la Fant", "Les Sisters" i "Kazoops". Així mateix,
també s'estrenaran capítols nous d'"El detectiu Conan".

Els programes

Els programes de producció pròpia continuaran tenint molta presència a la graella de tardor del canal Super3, amb l'estrena
de noves entregues a partir del setembre. No faltaran a la seva cita habitual espais com "La família del Super3", "El Mic i els seus amics", "InfoK", "Una mà de contes" o "Rat Rank".

Les pel·lícules

El cinema ocuparà una bona part de la programació del canal Super3 durant el cap de setmana. Tant dissabte com diumenge, s'emetran tres pel·lícules diàries: al matí, al migdia i al vespre. En Doraemon i els seus amics protagonitzaran els llargmetratges que s'emetran dissabte i diumenge a les 15.20. I el jove detectiu Conan serà el protagonista de les pel·lícules del dissabte a les 20.00. Alguns dels títols que es podran veure durant la tardor seran "Astèrix. La residència del Déus", "Els barrufets", "Les aventures de Tintín: El secret de l'Unicorn", "La Lego pel·lícula", "Pirates!" o "Les aventures de Tadeu Jones".


La família del Super3

La família del Super3 viurà noves aventures aquesta tardor a la seva casa esbojarrada, des d'on gestiona el club Super3. El Pau, l'Àlex, la Nenúfar, la Matoll, el Fluski i la Pati Pla protagonitzaran noves entregues d'una família que ara rep sovint la visita del surfer Dan i la cantant Gal·la. El senyor Pla i el Rick, com sempre, miraran de fer-los la vida impossible, però els seus plans sovint s'estavellaran contra l'enginy i les inusuals idees de la família. Aquesta tardor, caldrà seguir molt especialment les aventures de la Nenúfar i la Matoll un cop tornin a l'escola després d'haver-se passat tot l'estiu cantant, juntament amb la resta de la colla, als "Karaoke Duets", acompanyats de súpers de tot el territori.

MIC i El Mic i els seus amics

Aquesta tardor, el programa "MIC" presenta nous capítols de la sèrie "El Mic i els seus amics". Vuit dels episodis que s'estrenen són temàtics i estan dedicats a les fulles seques, els bolets, les castanyes i d'altres aspectes vinculats amb la tardor. La resta de capítols nous, que també en són vuit, presenten incorporacions al cançoner del programa amb algunes cançons tradicionals, com "Eram, sam, sam" i "Iupi-ia" i un tema propi, "La Mosca tafanera", dedicada a la Mosca amiga del Mic, el Cargol i en Cincsegons. Totes les cançons noves que s'afegeixen a "El cançoner
del Mic" apareixen en algun dels dos discos editats pel programa. El cançoner és un projecte que recull cançons tradicionals i les posa a l'abast de famílies i escoles a través de diverses plataformes com el web, l'app, la televisió connectada i el canal de YouTube.

InfoK

Editat i presentat per Laia Servera, i amb una durada de dotze minuts, l'"InfoK" parla del que passa al món, però també del que passa a tocar de casa, de les novetats a l'escola, dels darrers descobriments científics o de la pel·lícula que més ho "petarà" aquesta temporada. Al setembre comença un nou curs a l'"InfoK" i, com sempre, serà un curs carregat de notícies. Notícies que faran pensar, aprendre o compartir.


Aquesta temporada, a més, es renova la pàgina web de l'"InfoK", punt d'interacció amb els telespectadors del programa. A més de tots els vídeos de l'"InfoK", s'hi podran trobar un munt de propostes i activitats vinculades a l'actualitat. També serà un espai de participació que permetrà als "infokaires" participar directament en les notícies del programa, ja sigui enviant els seus vídeos, fotos o comentaris. Una altra de les novetats de la temporada serà la participació de nens i nenes "youtubers" que parlaran, regularment, de llibres, música o tecnologia.

Al setembre, a més, juntament amb l'informatiu, arriba també l'espai "Infoekonomia", que, amb una durada inferior a dos minuts,
explica conceptes econòmics aparentment complicats als més petits.

Una mà de contes

Contes contra l'assetjament escolar

Aquesta tardor, el programa "Una mà de contes" estrena una nova proposta dedicada al tractament de l'assetjament escolar, que ha comptat amb l'assessorament del Departament d'Ensenyament i que va dirigida a tots els públics, a petits i grans, i tant a l'àmbit familiar com a l'escolar. Dins d'aquesta iniciativa, "Una mà de contes" emetrà cinc capítols nous i publicarà al web del programa la documentació i la metodologia que s'ha
fet servir per desenvolupar-ne els continguts. Amb guió de Teresa Duran i les il·lustracions de Pere Puig, aquests nous capítols, inspirats en la literatura infantil i en els contes populars, recreen alguns dels conflictes mes freqüents en les situacions d'assetjament. Prenent com a referencia el psicòleg noruec Dan Olweus —pioner en l'estudi d'aquest tema—, l'equip del programa ha fet servir el seu "cercle de l'assetjament
escolar" com a model per elaborar l'estructura dramàtica de cada un dels contes.

Contes guanyadors dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

Per tercer any consecutiu, "Una mà de contes" adaptarà el conte guanyador dels Jocs Florals Escolars en la categoria de conte audiovisual. Aquest any, com a novetat, els dos contes finalistes també es convertiran en un capítol del programa. El conte guanyador, "La girafa Fari perd les taques" serà il·lustrat pels seus autors, els alumnes de l'escola Isaac Peral de Terrassa, i l'escriptora i guionista Anna Manso farà l'adaptació del guió original.

El conte "Planeta verd", la proposta finalista dels alumnes de cicle mitjà de l'escola Gafarró de la ZER, Alt Lluçanès, serà adaptat per l'escriptor Joaquim Carbó i per la il·lustradora Meritxell Duran. I "La Luri vol conèixer el Sol", dels alumnes de l'Institut-Escola Trinitat Nova de Barcelona, es transformarà també en un capítol d'"Una mà de contes", gràcies a l'adaptació del guió original que farà la periodista i escriptora Elisenda Roca i a les il·lustracions de Jordi Vila.

Rat Rank

El Riff i el Flat, les rates més marxoses de la tele, ja tenen preparats els millors videoclips i nous jocs musicals per arrencar el curs amb molt de ritme. Com sempre, seran els súpers amb els seus vots, a través del web, els que decidiran quin és el videoclip guanyador de la llista.

El "Rat Rank", el programa musical del canal Super3, estrenarà nous jocs per posar a prova la rapidesa mental, la memòria i l'agudesa visual dels teleespectadors. Aquests nous jocs es complementaran amb les propostes clàssiques del programa: karaoke, traduccions al català de les cançons que més sonen, el joc de les mentides, etc. Els èxits de la tardor tindran la seva versió rosegadora, ja que al Riff i al Flat els encanta fer paròdies musicals. Cantaran i ballaran versions esbojarrades de les cançons de moda.

El web i les apps del Super3

La proposta digital del Super3 ofereix els programes de producció pròpia, i la major part de les sèries, a través dels seus serveis de vídeo a la carta. En concret, a través del web super3.cat, de l'app per a mòbils i tauletes i del servei Hbbtv per a televisors connectats a internet, que inclourà un nou desenvolupament. Com a novetats en l'àmbit digital, aquesta tardor els programes "InfoK" i "Una mà de contes" actualitzaran els seus espais al web i es dinamitzaran les aplicacions de carnet i de consum de vídeo. També s'optimitzarà la interacció amb els súpers i s'oferirà un espai al web del Super3 perquè s'hi puguin expressar, com ja es fa amb el de dibuix. Així mateix, hi haurà nous jocs i noves idees per acompanyar els súpers allà on siguin.

Superactivitats

Gratuïtes, amb el carnet del Super3

Els súpers poden fer més de 150 activitats gratuïtes amb el carnet del Super3, arreu del territori. Aquesta tardor podran assistir als espectacles del Centre Cultural Terrassa i del cicle "Berenem" a l'Auditori de Cornellà; visitar la Casa Batlló, a Barcelona; o fer rutes amb família en bicicleta
elèctrica per l'Anoia i l'Empordà. També podran aprendre a patinar en línia, sobre quatre rodes i sobre gel; fer classes de dansa, esgrima o golf; endinsar-se a les Coves d'Artà, a Mallorca, i a les Coves Meravelles de Benifallet. A banda de totes aquestes "superactivitats", els súpers podran
apuntar-se als tallers de panellets de Reus, elaborar piruletes al Museu de la Xocolata o participar en l'elaboració de diferents plats de peix al Museu de la Pesca de Palamós.

Supercapdesetmana

D'altra banda, tots els súpers podran gaudir dels Supercapdesetmana al Poble Espanyol de Barcelona, el 15 i 16 de setembre, i al parc d'atraccions del Tibidabo, el 15 i 16 de desembre.I l'apartat "Ratatube" s'endinsarà a internet per trobar els vídeos musicals domèstics més divertits sobre la tornada a les aules. El Riff i el Flat aprofitaran les cançons internacionals més conegudes per ensenyar anglès als súpers. D'aquesta manera, el "Rat Rank" se suma a la iniciativa del canal Super3 per donar suport a la divulgació de l'anglès. I al web, a més de veure i votar els videoclips que competeixen en el rànquing, els súpers podran jugar al videojoc "Ratamagats" i crear dibuixos amb els adhesius del Riff i el Flat de l'eina de dibuix del web del super3.

Concursos

Durant tot l'any, el Super3 fa concursos exclusius per als membres del club, amb el propòsit d'oferir experiències divertides i enriquidores per als infants. Els súpers, a través del web super3.cat o de l'app Super3 Carnet, podran participar-hi per guanyar fabulosos premis. Aquesta tardor, a més d'un nou concurs amb PortAventura Park i de moltes altres sorpreses, els súpers poden concursar en el "Superdia", en les preestrenes de
cinema o en el "Ratatest".

Superdia. Experiències exclusives per passar un dia excepcional en grup, amb amics i familiars, fent activitats creades específicament
per als súpers. A partir del setembre hi haurà el "Superdia de por al Tibidabo", on els més grans podran tenir una experiència terrorífica a l'Hotel Krüger del parc, o el "Superdia al Circ", on els guanyadors podran formar part de l'espectacle i conèixer el món del Circ Raluy en primera persona.

Preestrenes. Els súpers i les seves famílies podran veure en primícia algunes de les pel·lícules més esperades de la cartellera. "El regne dels Elfs" i "El Petit Còndor" seran dues de les preestrenes que els súpers guanyadors podran gaudir en primícia.

Ratatest. Mensualment, el Riff i el Flat, del programa "Rat Rank" engeguen el "Ratatest", on el guanyadors aconsegueixen invitacions per a un espectacle musical infantil d'èxit i una experiència exclusiva entorn als seus protagonistes. Aquesta tardor, la secció "Ratatest" estrenarà un nou concurs amb el grup català Els Catarres. Els fans d'aquesta banda només hauran de contestar una pregunta i podran entrar en el sorteig d'una experiència musical: una trobada exclusiva amb la banda i invitacions per veure'ls en concert.

Nous productes del Super3

De cara a la tornada a l'escola, els súpers podran personalitzar la seva roba i totes les seves coses amb unes etiquetes de la família del Super3 i el Mic. Els més petits podran fer els seus primers passos sobre rodes sobre la bicicleta de fusta del Mic. I en l'àmbit musical, s'editarà un nou disc, que recollirà tot "El cançoner del Mic". Entre els nous productes del Super3 també hi haurà les disfresses de la Nenúfar i la Matoll, així com el nou llibre de les aventures de les dues elfes i la família del Super3, el primer d'una col·lecció que mostrarà les històries de la Nenúfar i la Matoll
que no apareixen a la televisió.

super3.cat

Anar al contingut