Efectes digitals, Saura, Coixet i la fotografia i Steve McQueen, a "Cinema 3"

Dissabte, a partir de les 13.05, un nou capítol del programa més cinèfil i veterà de TV3, "Cinema 3".
Àlex Gorina i Jaume Figueras

Àlex Gorina i Jaume Figueras

Amb motiu del Premi Nacional de Cultura atorgat a Antaviana Films, "Cinema 3" conversa amb Josep M. Aragonés i Rosa Fusté, els dos fundadors d'aquesta empresa de postproducció digital capdavantera en la recerca tecnològica en el camp dels efectes especials digitals i la seva aplicació pràctica. A través de la seva experiència, es podrà conèixer com ha estat l'evolució de la postproducció en les últimes dècades, i sobretot, com han treballat en pel·lícules com "Ningú no vol la nit", "El rey de la Habana" o "Les aventures de Tadeu Jones".

Reportatge sobre la relació entre cinema i fotografia, amb motiu de la coincidència de tres exposicions a Barcelona que barregen les dues disciplines: "Faces", amb fotografies fetes per Isabel Coixet durant els seus rodatges; "Carlos Saura Fotógrafo. España años 50", amb imatges de joventut preses pel cineasta Carlos Saura; i "Cineastes al seu lloc", una sèrie de retrats fets per Òscar Fernández Orengo a alguns dels directors del cinema espanyol més rellevants dels últims anys. Es parlarà amb tots tres per conèixer més a fons la relació entre aquests dos arts de la imatge.

S'estrena la pel·lícula "Acantilado". Jaume Figueras ha parlat amb la directora, Helena Taberna, i dos dels protagonistes, Daniel Grao i Juana Acosta. També arriba a la cartellera el film "Fatima", guanyador contra tot pronòstic de l'últim premi César del cinema francès a la millor pel·lícula. S'ha parlat amb el seu director, Philippe Faucon.

I, amb motiu de l'estrena del documental "Steve McQueen. The man and Le Mans", Jaume Figueras i Àlex Gorina dedicaran un "Ni blanc ni negre" a la figura d'aquest mite de Hollywood i a les pel·lícules de curses de cotxes.

tv3.cat/cinema3
facebook.com/cinema3
twitter.com/cinema3