Duran sospita que la informació apareguda en campanya era de l'enregistrament a Sánchez-Camacho

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el secretari general de CiU insisteix que vol aclarir si el Centre Nacional d'Investigació va tenir res a veure en la gravació il·legal.

El secretari general de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, sospita que una part de la informació obtinguda a la conversa entre la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, espiada per Método 3 l'any 2010, s'ha utilitzat per perjudicar dirigents de la federació nacionalista. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Duran ha assegurat que veu intencionat que aquestes informacions apareguessin en plena campanya electoral: "Jo no pretenc utilitzar cap cas d'espionatge per justificar cap actitud, ni per tant m'embolico amb la bandera per explicar tot el que està passant, però sí que queda clar que al marge d'aquestes escoltes en particular hi ha realitats molt sospitoses. El contingut d'aquesta informació sí que ja va formar part d'un informe de la UDEF (Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals), aquests esborranys apòcrifs que no se saben de qui és, etcètera, però curiosament part d'una informació ja hi era".

Duran i Lleida vol que quedi clar si el Centre Nacional d'Investigació, el CNI, va tenir res a veure en la gravació il·legal de la conversa: "Tot això va sortir en campanya electoral, això ho deslligo del CNI, si el CNI en té alguna informació doncs també diré que l'expliqui, però no en faig responsable el CNI. Jo vull escoltar el director del CNI que ens expliqui si ha tingut o no relació amb aquesta agència i si sap alguna cosa de tot el que està passant". Duran vol que el director del CNI, Fèlix Sanz, declari a la comissió parlamentària de despeses reservades, de la qual Duran forma part.

El dirigent democristià també ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio que no s'ha sentit espiat, com ha passat amb altres polítics catalans. Sobre la possibilitat que s'hagin espiat els consellers entre ells, Duran s'ha remès al desmentiment que n'ha fet Convergència Democràtica de Catalunya.


catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut