Duran i Lleida diu que la inclusió d'independents al govern farà reduir les conselleries d'Unió

El líder democratacristià afirma, però, que Unió disposarà d'alts càrrecs en altres departaments.

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avançat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la presència d'independents en el govern d'Artur Mas provocarà que hi hagi menys consellers d'Unió dels que fixa el pacte amb Convergència, però afirma que els democratacristians estaran representats en altres departaments on no hi han estat mai.

Duran i Lleida ha explicat que, probablement, només dos dels futurs consellers seran d'Unió en lloc dels tres que li correspondrien d'acord amb el pacte de federació amb Convergència Democràtica. Això ho motivarà, segons el líder democratacristià, la incorporació a l'executiu de persones que no militen en cap dels dos partits. En aquest sentit, Duran ha assenyalat que la política de quotes serà més flexible que altres vegades: "Aquestes persones no són ni de CiU, jo no puc dir-li al senyor Mas ‘mira, aquestes són quota teva, per tant, Unió Democràtica en demana tres o quatre i tu ja t'arreglaràs amb els independents'. No, no. Els estem buscant conjuntament". El líder democratacristià ha remarcat que "Unió Democràtica tindrà, que no ha tingut mai participació en altres conselleries que no estiguin regentades per un conseller d'Unió. Tindrem representació a les delegacions territorials".

Josep Antoni Duran i Lleida continuarà al capdavant del grup de CiU al Congrés dels Diputats, tot i que ha revelat que col·laborarà amb el govern: "Per ajudar des de fora en la projecció exterior de Catalunya. Fa molts anys que em dedico a la política internacional. Tinc molts contactes a nivell no només d'Europa sinó del món. Des d'aquest punt de vista vull ajudar a contribuir des de fora, com un assessor. Quedi clar que totes les responsabilitats les assumiré gratuïtament".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut