Gran Teatre del Liceu
Gran Teatre del Liceu

Dijous, Catalunya Música transmetrà l'òpera "El capvespre dels déus" des del Gran Teatre del Liceu

El dijous 3 de març, a les set del vespre.

El dijous 3 de març, a les set del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Liceu, "El capvespre dels déus" de Richard Wagner, interpretada en els papers principals per Lance Ryan, Samuel Youn, Hans Peter König i Iréne Theorin, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigits per Josep Pons i la direcció escènica de Robert Carsen. Aquesta òpera  tanca al Liceu el cicle "L'anell del Nibelung" que el teatre va començar a representar la temporada 2012-2013. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.
Després de representar-se la temporada passada al Gran Teatre del Liceu "Siegfried", continuant amb el projecte d'oferir al coliseu totes les òperes de "L'anell del Nibelung" de Richard Wagner sota la direcció escènica de Robert Carsen i amb la direcció musical de Josep Pons, ara arriba al Gran Teatre del Liceu "El capvespre dels déus", la tercera i última jornada del cicle. El director canadenc ha ideat una dramatúrgia que remet al nazisme, per emfatitzar els efectes del poder i la dominació, ja que en aquesta última part de la tetralogia, que comptarà amb destacades veus wagnerianes de Bayreuth com Iréne Theorin (Brünnhilde), Lance Ryan (Siegried) i Hans-Peter König (Hagen), el públic seguirà una història d'autodestrucció, amb la lluita entre déus, herois i criatures mitològiques sobre l'anell màgic, en què l'egoïsme i les enveges del poder comporten conseqüències desastroses.
Totes les funcions d'"El capvespre dels déus" estaran dedicades a la memòria dels cantants Oleg Briyak i Maria Radner, que van interpretar els papers d'Alberich i Erda respectivament a l'òpera "Siegfried" de la passada temporada i que van morir en l'accident de Germanwings el març del 2015.
Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut