Catalunya Ràdio fa una àmplia cobertura del Fòrum Gastronòmic de Girona 2017

Els programes "El suplement", "La nit dels ignorants 3.0", "El matí de Catalunya Ràdio" i "Estat de Gràcia" seguiran l'esdeveniment, que se celebra al Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona del 19 al 21 de novembre. El diumenge 19 tindran lloc l'"Homenatge a Pere Tapias" i la final del concurs "El plat favorit dels catalans 2017". Catalunya Ràdio és mitjà col·laborador del Fòrum Gastronòmic.

El Fòrum Gastronòmic de Girona 2017 se celebra al Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona del 19 al 21 de novembre. Catalunya Ràdio, que és mitjà col·laborador de l'esdeveniment, en farà una destacada cobertura, amb connexions en directe des de diversos programes i amb presència de professionals i col·laboradors de l'emissora en algunes de les activitats programades.

 

Diumenge 19

El programa "El suplement", amb Ricard Ustrell, hi desplaçarà diumenge la unitat mòbil, que a partir de les 12.15 farà una tertúlia amb el director del Fòrum Pep Palau i amb el gastrònom Pep Nogué, entre d'altres participants.

El programa "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, farà la matinada de diumenge a dilluns (02.05) la secció "Preguntes que fan pensar" amb Pep Palau.

El diumenge 19, a les 14.00, tindrà lloc a l'Auditori del Palau de Congressos la final del concurs "El plat favorit dels catalans 2017", organitzat per la revista "Cuina" i Catalunya Ràdio. La votació popular acabarà al matí i a les 14.00 els dos finalistes faran un "showcooking" presentat pel director de la revista "Cuina" Josep Sucarrats, en què explicaran el plat que presenten a concurs. Després d'aquesta demostració es donarà a conèixer el plat guanyador, escollit d'entre els 22 que van començar la competició i que estan elaborats per diversos restaurants d'arreu del territori català, en representació de 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d'origen protegides (DOP).

Els dos plats finalistes són les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d'Olor de Poma de Reus (en representació de la DOP Avellana de Reus), i el confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat (en representació de la IGP Pollastre i Capó del Prat).

D'altra banda, a les 17.30 tindrà lloc, a l'Auditori del Palau de Congressos, l'Homenatge a Pere Tapias, presentat per Ricard Ustrell. El cantautor, gastrònom i comunicador, que va morir el passat 22 d'abril, va presentar durant més de dues dècades l'espai de cuina "Tapias variades" a Catalunya Ràdio i era col·laborador del programa "El suplement", que li va dedicar un programa especial al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú el maig del 2016, quan va fer 70 anys.

 

Dilluns 20

El programa "El matí de Catalunya Ràdio", amb Monica Terribas, contactarà amb el Fòrum a partir de les 12.00, des de la secció gastronòmica "Fem-ho fàcil", per parlar amb Sergi Serramitja, xef del Restaurant Can Co de La Cellera de Ter, que hi participarà amb un "showcooking" elaborat amb productes locals de la Selva.

El programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, parlarà amb Josep Sucarrats sobre la final del concurs "El plat favorit dels catalans".

L'"Estat de Gràcia" ha estat, per segon any consecutiu, l'altaveu del concurs i ha fet públics els resultats de la votació des de l'inici de la competició gastronòmica, amb la col·laboració setmanal de Josep Sucarrats i dels humoristes Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, ministres del Bon Beure del programa, que hi ha ficat la cullerada sorneguera mentre els concursants defensaven els seus plats i productes.  

 

catradio.cat

 

Anar al contingut