Catalunya Ràdio fa un ampli desplegament per seguir el dia de les eleccions al Parlament

Manel Fuentes conduirà el programa especial de la nit electoral en una emissió conjunta amb Catalunya Informació.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran conjuntament aquest diumenge el programa "Especial Eleccions 2010". L'espai el presentarà Manel Fuentes i començarà mitja hora abans del tancament dels col·legis electorals, a dos quarts de vuit del vespre, per acabar cap a la mitjanit, quan ja se sabran els resultats definitius dels comicis al Parlament.

L'especial començarà amb una tertúlia política amb candidats de les diferents forces amb representació parlamentària i les primeres connexions amb les seus electorals dels partits. El programa també connectarà amb els centres territorials de Catalunya Ràdio per saber la valoració dels candidats de Girona, Lleida i Tarragona.

A les vuit en punt, Manel Fuentes oferirà el resultat de l'enquesta encarregada per Catalunya Ràdio i TV3 a l'empresa IPSOS amb una mostra de 30 mil votants de 200 col·legis electorals distribuïts per tot el país. El programa facilitarà a partir d'aquesta hora les primeres dades oficials recopilades pel Centre de Recollida d'Informació al Parlament. Aquest centre reunirà les dades que s'enviaran des dels prop de vuit mil col·legis electorals d'arreu de Catalunya.

A l'estudi de Catalunya Ràdio hi haurà una tertúlia amb el degà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Salvador Cardús; la catedràtica de grec de la UB, Eulàlia Vintró; l'escriptor i periodista Joan Carles Girauta; el professor d'història contemporània de la UAB, Joan B. Culla; i el catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB, Joan Subirats. Els analistes aniran donant les seves opinions en funció dels resultats que es vagin sabent al llarg de la nit, i els periodistes dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio desplaçats als quarters generals dels partits copsaran les impressions dels polítics.

La contracrònica la tindrem amb ‘La campanya domèstica', una sèrie de petites píndoles que oferiran, amb sentit de l'humor, l'altra cara de la campanya electoral. Un espai que anirà a càrrec de l'equip de ‘Problemes domèstics' d'El matí de Catalunya Ràdio.

Aquest "Especial Eleccions 2010" que emetran conjuntament Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, s'allargarà fins a la mitjanit i també es podrà seguir per internet (www.catradio.cat).

Seguiment de la jornada electoral

Durant tot el diumenge hi haurà un seguiment exhaustiu de les votacions dels comicis. Catalunya Ràdio n'informarà als butlletins horaris i als informatius, i Catalunya Informació anirà donant els detalls de la jornada electoral als corresponents blocs informatius.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació explicaran totes les incidències del dia, amb la constitució de les meses electorals a les vuit del matí i el començament de les votacions una hora després. Les dues emissores es faran ressò dels percentatges de participació que el Centre de Recollida d'Informació farà públics als avanços a la una del migdia i a les sis de la tarda, i informaran puntualment de les votacions dels candidats a la presidència de la Generalitat dels diferents partits.

catradio.cat/
Anar al contingut