Catalunya Música transmet la Simfonia "Del nou món", de Dvorák, des de L'Auditori

El diumenge 15 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del pianista Denis Kozhukhin i l'OBC dirigida per Antoni Wit, amb obres de Witold Lutoslawski,  Dmitri Xostakóvitx i Antonín Dvorák. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El cap de setmana del 13 al 15 d'octubre, a L'Auditori, el director polonès Antoni Wit conduirà l'OBC en un programa que s'obrirà amb la "Petita suite" de Witold Lutoslawski, que l'OBC interpreta per primera vegada. Aquest compositor polonès va adoptar les tècniques serials i aleatòries i va ser un dels músics cabdals del segle vint.

A continuació s'oferirà el Concert per a piano número 2, opus 102 de Dmitri Xostakóvitx, que es va estrenar fa exactament 60 anys. Tindrà com a solista un dels pianistes joves de més projecció internacional, Denis Kozhukhin, format a l'Escola de Música Reina Sofia de Madrid i guanyador, entre altres guardons, del Primer Premi del Concurs Internacional Reina Elisabeth de Brussel·les. Actualment, Kozhukhin està fent una carrera musical brillant i, sovint, és convidat per les millors orquestres i directors de l'actualitat.

La vetllada es tancarà amb la Simfonia número 9 "Del nou món", opus 95, que Antonín Dvorák va compondre mentre va ser als Estats Units, entre el 1892 i el 1895, i que amb el temps s'ha convertit en una de les obres essencials del repertori simfònic internacional.

Per a més informació sobre aquest concert podeu visitar el web de L'Auditori.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut