Il viaggio a Reims
Il viaggio a Reims

Catalunya Música transmet en directe "Il viaggio a Reims", de Rossini, des del Gran Teatre del Liceu

El divendres 15 de setembre, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Liceu, l'òpera "Il viaggio a Reims", de Gioachino Rossini, amb les veus principals d'Irina Lungu, Marina Viotti i Sabina Puértolas, entre altres, i amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida per Giacomo Sagripanti. La transmissió és una coproducció del Festival d'Òpera Rossini de Pesaro i el Teatro Real de Madrid, i obre la temporada 2017/18 del Gran Teatre del Liceu. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

La nova temporada 2017/18 del Gran Teatre del Liceu gira al voltant de grans títols de repertori i primers noms de la lírica, mantenint sempre la qualitat i l'ambició artística. Aquesta serà una temporada amb grans veus, però també una aposta decidida per nous cantants nacionals i internacionals, per llenguatges clàssics intercalats amb noves tecnologies i també per la innovació sobre l'escenari; tot plegat amb l'objectiu que el Liceu continuï sent un referent artístic a nivell internacional. En el marc del 20è aniversari de la reobertura del teatre, un dels objectius de la seva directora artística, Christina Scheppelmann, és mantenir l'alta qualitat i exemplaritat que defineixen el projecte artístic del coliseu.

La temporada 2017/18 s'obrirà el 13 de setembre amb una òpera de Gioachino Rossini que s'ha vist únicament 12 vegades al coliseu: "Il viaggio a Reims". Amb aquest "dramma giocoso", que tindrà com a director escènic Emilio Sagi, el Liceu donarà continuïtat a un projecte que va néixer l'any 2001 amb vocació formativa al Festival d'Òpera Rossini de Pesaro, i en el qual es combinen, en els seus dos repartiments vocals, grans cantants i joves promeses del cant.

Amb aquesta iniciativa, el Gran Teatre del Liceu vol donar suport als joves intèrprets que acaben la carrera i ajudar-los a projectar l'inici de la seva trajectòria. D'aquesta manera, en les representacions d'"Il viaggio a Reims" del Liceu, es combinaran veus rossinianes consagrades (com les d'Irina Lungu, Carlos Chausson i Sabina Puértolas, entre d'altres) amb veus d'artistes emergents, alguns d'ells guanyadors de diversos concursos internacionals, com la soprano guatemalenca Adriana González (segon premi del Concurs Tenor Viñas 2017), el català Carles Pachón (tercer premi del mateix concurs), la sevillana Leonor Bonilla (Premi del Públic al Concurs Montserrat Caballé), l'aragonesa Ruth Iniesta (cantant revelació 2015 dels Premios Líricos Campoamor) i el tenor sud-africà Levy Sekgapane (primer premi Operalia 2017 i primer premi Hans Gabor Belvedere 2015). Molts d'ells, a més, han rebut formació en alguns dels Opera Studio més reputats del món, com Juan de Dios (París), Marina Viotti (Ginebra), Baurzhan Anderzhanov (Essen), Gurgen Baveyan (Frankfurt) o Marzia Marzo (Munic).

"Il viaggio a Reims, ossia l'Albergo del giglio d'oro" és una de les creacions més enginyoses de Gioachino Rossini i és la seva última òpera italiana. L'obra narra les peripècies d'un grup de nobles que coincideixen en un balneari amb la intenció de viatjar l'endemà a Reims per a la coronació de Carles X de França. Les diverses procedències dels protagonistes són una al·lusió al programa polític del monarca, que anhelava la unió entre nacions. Estrenada el 1825, l'òpera va ser encarregada a Rossini precisament per honorar la coronació del monarca. La peça presenta una estructura dramàtica atípica, amb poca acció i molts personatges, que explora tots els recursos del teatre musical. A l'estrena hi van participar els cantants més famosos de l'època i Rossini els va escriure parts perquè poguessin mostrar tota la seva bravura.

L'italià Giacomo Sagripanti (millor jove director musical dels International Opera Awards 2016) assumirà la direcció musical d'aquesta sàtira hilarant rossiniana sobre la vella aristocràcia, que conté un gran nombre d'àries i peces concertants d'una originalitat i qualitat indiscutibles.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut