Leonidas Kavakos

Catalunya Música transmet el concert del violinista Leonidas Kavakos i la Filharmonia de l'Elba, des d'Hamburg

Demà, 8 de juny, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà, des de la Filharmonia de l'Elba d'Hamburg, el concert del violinista Leonidas Kavakos i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, dirigida per Jukka-Pekka Saraste, que interpretaran obres de Carl Nielsen, Dmitri Xostakóvitx i Jean Sibelius.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

El violinista grec Leonidas Kavakos és un dels grans virtuosos de l'instrument de l'actualitat. Quan tenia només 21 anys va aconseguir guanyar tres dels concursos internacionals de violí més importants i aquests èxits el van portar, l'any 1991, a fer la primera gravació mundial de la versió original del "Concert per a violí op. 47" de Jean Sibelius, en un àlbum que va ser distingit amb un premi Gramophone. El virtuosisme i la musicalitat de les seves versions fan que Kavakos sigui dels solistes més reclamats als millors auditoris del món.

A la Filharmonia de l'Elba interpretarà el "Concert per a violí i orquestra n.1 op. 77" que el compositor rus Dmitri Xostakóvitx va començar a escriure entre el 1948 i el 1949, però no el va presentar en públic fins després de la mort de Stalin el 1953. El va compondre pensant en les possibilitats del violinista David Oistrakh, que el va estrenar de manera triomfal el 1955 amb l'Orquestra Filharmònica de Leningrad.

La vetllada es completarà amb la interpretació de l'obertura "Helios" op. 17, que Carl Nielsen va compondre entre el març i l'abril del 1903 mentre feia una estada a Atenes, i amb la "Cinquena simfonia op. 82", de Jean Sibelius. És una obra contemporània de la Revolució Russa, època en què Finlàndia va aconseguir la independència i és de les peces més apreciades del compositor finlandès.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut