Yefim Bronfman (Foto: Todd Rosenberg)
Yefim Bronfman (Foto: Todd Rosenberg)

Catalunya Música transmet el concert del pianista Yefim Bronfman i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera

El divendres 2 de febrer, a les 20.05, Catalunya Música oferirà en directe, des de la Herkulessaal de Munic, el concert del pianista Yefim Bronfman i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera -dirigida pel seu titular, Mariss Jansons-, que interpretaran obres de Jörg Widmann i Franz Schubert. La transmissió d'aquest concert té el suport de l'Obra Social "la Caixa".

Fundada l'any 1949, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera està considerada una de les millors del món. El director titular és l'aclamat músic letó Mariss Jansons, que ocupa aquest càrrec des de la temporada 2003-2004 i ha portat la formació al punt àlgid de la seva reputació.

En el concert del 2 de febrer l'orquestra convida com a solista el prestigiós pianista Yefim Bronfman (que és aclamat internacionalment per la seva tècnica i les seves poderoses interpretacions) per interpretar la "Trauermarsch" per a piano i orquestra del clarinetista i compositor contemporani alemany Jörg Widmann, un des pocs músics actuals que estan aconseguint grans èxits en el doble vessant de solista i de compositor.

Tancarà el concert la Simfonia n. 9 "La gran" D 944 de Franz Schubert. És l'última de les simfonies que va deixar acabada, però no es va arribar a estrenar fins onze anys després de la seva mort, el 21 de març del 1839, dirigida per Felix Mendelssohn. No se sap la data exacta en què Schubert va compondre aquesta simfonia, però els experts creuen que la va elaborar entre el 1825 i el 1826 i està considerada una de les obres més importants del compositor austríac.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut