Unió Europea de Radiodifusió
Unió Europea de Radiodifusió

Catalunya Música participarà diumenge en el Dia de la Música de Setmana Santa de la UER

Diumenge a partir de les 16.45 h.

El diumenge 29 de març Catalunya Música participa en el Dia de la Música de Setmana Santa de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) aportant la seva gravació del concert de celebració del vuitantè aniversari d'Arvo Pärt i emetent cinc dels concerts d'aquesta jornada, on participen 24 emissores membres de la UER.

El Dia de la Música de Setmana Santa de la UER és una jornada de ràdio monogràfica, elaborada a partir de concerts de música sacra aportats per les emissores membres de la UER i coordinada des de la BBC. El diumenge 29 de març, Catalunya Música hi participa emetent, a tres quarts de cinc de la tarda, el concert de celebració del vuitantè aniversari d'Arvo Pärt, que va tenir lloc el 7 de març passat a la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. El prestigiós Cor de la Ràdio de Letònia, que dirigeix Sigvars Klava, va interpretar la "Passió de Nostre Senyor Jesucrist segons Sant Joan" del compositor estonià homenatjat, a més d'oferir l'estrena mundial de "Lasciatemi morire", de Bernat Vivancos, i l'estrena a Catalunya de "The fruit of silence" del compositor letó Pēteris Vasks. Aquest concert el va enregistrar l'equip tècnic de Catalunya Música i l'emetran tretze emissores de la UER..

A més, Catalunya Música emetrà cinc dels concerts del Dia de la Música de Setmana Santa de la UER.

A un quart de tres de la tarda s'oferirà en directe, des del Concertgebow d'Amsterdam, el concert dels solistes vocals, el Cor de Cambra dels Països Baixos i la Reial Orquestra del Concertgebow, dirigits per Richard Egarr, amb la interpretació de la "Passió segons Sant Joan" BWV 245, de J. S. Bach.

A les sis de la tarda, es transmetrà en directe des del Gran Auditori del Clubhouse de Pilsen, l'"Stabat Mater" de Jakub Jan Ryba, en la versió de la soprano Christina Johnston, la mezzosoprano Jana Horáková Levicová, el tenor Jaroslav Brezina i el baix Roman Hoza, amb el Cor Filharmònic Txec de Brno i l'Orquestra Filharmònica de Pilsen dirigits per Voojtech Spurný. És un dels concerts del festival "Els dies Smetana". A més de Catalunya Música, aquest concert l'emetran en directe catorze emissores de la UER.

A un quart de vuit del vespre s'oferirà la "Passió" de Gabriel Jackson, en la versió dels BBC Singers, enregistrada per la BBC el dia 26 de març a la Saint Paul's Church de Londres.

A dos quarts de deu del vespre s'emetrà l'"Stabat Mater" op. 58, d'Antonín Dvorák, en la versió de la soprano Erin Wall, la mezzosoprano Mihoko Fujimura i el baix Liang Li, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigits per Mariss Jansons, que es va enregistrar el 26 de març d'aquest any a l'Herkulessal de Munic amb la Ràdio de Baviera.

I a les onze de la nit s'oferirà el concert que l'ensemble Music of the Baroque, dirigit per Nicholas Kraemer, va oferir el dia 6 de desembre de 2011 a la Sala Alice Tully del Lincoln Center de Nova York i que va estar dedicat a les cantates BWV 197 i BWV 159 de Johann Sebastian Bach.

Tots els concerts del Dia de la Música de Setmana Santa de la UER estaran disponibles durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut