La pianista Angela Hewitt

Catalunya Música ofereix un dels concerts més destacats dels Proms de la BBC 2018

Demà, 18 de juliol, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà en directe, des del Royal Albert Hall de Londres, un dels millors concerts dels Proms 2018, el número sis, que protagonitzaran la pianista Angela Hewitt, Cynthia Millar, ones Martenot i l'Orquestra Simfònica de la BBC dirigida per Sakari Oramo, amb obres de George Gershwin i Olivier Messiaen.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Aquest estiu, Catalunya Música transmet en directe cinc dels concerts dels Proms de la BBC, que estan considerats el certamen més important del món de música clàssica. Aquest any els concerts tindran lloc entre el 13 de juliol i el 8 de setembre i inclouran més de noranta debuts de solistes i orquestres. Els temes de la programació dels Proms d'aquest any són el centenari de l'armistici de la Primera Guerra Mundial, el centenari del naixement de Leonard Bernstein i la consecució del vot femení (restringit) al Regne Unit. 

El concert número sis del 18 de juliol tindrà com a protagonistes dues obres escrites al segle XX. Primer el poema simfònic "Un americà a París", que George Gershwin va compondre l'any 1928 amb elements jazzístics i on va evocar els paisatges i els sons de la capital francesa on havia estat de visita el 1920, i per tancar el concert s'oferirà la "Simfonia Turangalila" per a piano, ones Martenot i gran orquestra que Olivier Messiaen va escriure entre el 1946 i el 1948 per encàrrec de Serguei Kussevitski i durant una època en què estava fascinat per la llegenda celta de "Tristany i Isolda". És una obra d'uns efectius colossals perquè requereix 103 intèrprets. Segons va explicar Messiaen mateix, la simfonia (que té deu moviments) és un cant d'amor i un himne a l'alegria i també un ampli contrapunt de ritmes.

La transmissió en directe d'aquesta vetllada estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut