Carles Bonet aposta perquè hi hagi cares noves al capdavant d'Esquerra Republicana

El portaveu al Senat d'Esquerra creu que Joan Puigcercós hauria d'haver dimitit després dels mals resultats electorals.

El portaveu al Senat d'ERC, Carles Bonet, considera que Joan Puigcercós hauria d'haver dimitit després dels mals resultats electorals del partit i que la direcció l'assumís "gent nova amb una línia política diferent". En declaracions al programa de Catalunya Ràdio El secret, amb Sílvia Cóppulo, Bonet ha dit que Esquerra Republicana l'haurien de dirigir a partir d'ara "persones que no siguin la gent de sempre, la gent que fa molts anys que hi som, la gent que vam iniciar aquest procés de Vilafranca el 1996".

Carles Bonet creu que Joan Puigcercós hauria d'haver convocat un congrés i no només un consell nacional per decidir el futur del partit: "en un congrés hauria posat el càrrec a disposició de tota la militància. En un país democràticament madur i amb un partit seriós quan s'arriba a un fracàs tan estrepitós el responsable dimiteix. Això és una obvietat. Crec que a l'executiva de dilluns el senyor Puigcercós havia de dimitir".

Segons el portaveu d'ERC al Senat, "un govern que no el defensa ni els que l'han conformat ha produït uns resultats bastant fatals. Esquerra Republicana no ha sabut mantenir la posició. Ha donat cops de volant. Ha anat cap a una tendència més de moviment independentista però també volia una línia governamental".

Bonet es queixa que les qüestions socials hagin quedat en un segon terme quan hi ha una crisi econòmica pel mig. Els dirigents republicans, diu, "hem estat parlant molts dies sobre el tema de les consultes [sobiranistes]. Davant d'una crisi, d'unes necessitats de la gent i estant en un govern, jo no sé si havíem de parlar tant d'aquestes consultes de costellada".

catradio.cat/secret
Anar al contingut