"Born", premiada al Singapore WIFF

El film "Born", dirigit per Claudio Zulian i amb participació de TV3, va ser guardonat al Singapore World International Film Festival en la secció de millor pel·lícula en llengua estrangera.

El Singapore World International Film Festival ha atorgat el premi a millor pel·lícula en llengua estrangera a "Born", de Claudio Zulian. El festival va tenir lloc del 8 a l'11 d'abril en aquesta la ciutat del sud-est asiàtic.

La pel·lícula, basada en fets reals, està inspirada en el llibre "La ciutat del Born", de l'historiador Albert García Espuche. El film és un projecte històric situat a l'antic barri del Bornet de Barcelona, ambientat en els anys previs al 1714. Entre el 1699, el 1705 i el 1714, els veïns del barri del Bornet conviuen entre festes populars, tragèdies personals, negocis d'èxit, fracassos estrepitosos, enveges, odis i amors, mentre la Guerra de Successió els va afectant cada vegada més, fins a arribar al setge de la ciutat i la destrucció total del barri. La pel·lícula se centra en la vida de tres protagonistes: Vicenç Duran, Bonaventura i la seva germana Marianna.

El rodatge es va fer amb una Black Magic Pocket Cinema, una càmera nova de tecnologia molt lleugera i petita que es compon d'un sensor i una òptica, petita com una compacta. Zulian la defineix com "la mínima expressió d'una càmera, extraordinària pel que fa a 'stops' i de 'look' cinematogràfic diferent". El fet de fer servir aquesta càmera li va permetre molta mobilitat a l'hora de buscar angles i punts de vista en espais sovint petits.

"Born" ha guanyat recentment el premi a la millor fotografia per Jimmy Gimferrer al Finow International Film&Script Festival, a Alemanya. També va rebre el premi a la millor actriu (Vicky Luengo) al New York City International Film Festival i el premi al millor vestuari al Milano International Film Festival Awards, tots dos el 2015. A més, va estar nominada a quatre premis en la setena edició dels Gaudí (millor pel·lícula en llengua catalana, millor actriu secundària, millor vestuari i millor maquillatge i perruqueria).

 

Sinopsi
Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies de tres personatges de tres grups socials diferents que vivien al barri del Bornet de Barcelona al segle XVIII: un calderer, en Bonaventura, la seva germana Marianna, i l'amant d'aquesta, el ric adroguer Vicenç Duran. Els fets previs al 1714 marquen la vida d'aquests tres personatges, un temps d'enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes... Un temps que és encara el nostre.


Fitxa tècnica i artística
Direcció: Claudio Zulian
Guió: Claudio Zulian, Michel Fessler i Neus Rodríguez Roig
      *basat en el llibre d'Albert Garcia Espuche "La ciutat del Born"
Producció executiva: Claudio Zulian
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Vicky Luengo, Marc Martínez, Josep Julien i Mercè Arànega, entre d'altres
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer
Música: música tradicional catalana

És una producció d'Acteon SCCL amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Social "la Caixa" i l'ICEC.


tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut