Ada Colau
Ada Colau

Barcelona suspèn la concessió de llicències de tot tipus d'allotjament turístic a la ciutat durant un any

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, la nova alcaldessa de la ciutat, que creu que cal posar ordre al sector per poder tenir un model turístic d'èxit. També ha anunciat una reducció del cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Ada Colau ha explicat que vol obrir un procés de reflexió per poder elaborar un pla urbanístic de regulació del turisme que permeti que aquesta activitat no sigui una font de problemes. Aquesta decisió afecta hotels, aparthotels, apartaments turístics, pensions, hostals, residències d'estudiants i albergs juvenils.

Fins ara aquesta moratòria ja existia a Ciutat Vella, a Gràcia i al Poble-sec. Colau ha destacat que l'única cosa que volen és posar ordre al sector.

Ada Colau ha anunciat que "ara anem a fer una foto fixa, anem a veure exactament què hi ha, on està, si és regular, si és irregular, i en lloc d'anar apagant focs allà on surten, anem a posar ordre, que és el que vam dir que faríem".

Ada Colau també ha assegurat que cal reduir el cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana per destinar-los a altres tasques.

Per l'alcaldessa de Barcelona, "es podria estudiar que es quedi un grup més reduït, un cos de suport per a casos excepcionals, però creiem que ara mateix hi ha un cos sobredimensionat d'antiavalots i que es poden destinar a altres funcions més orientades a la descentralització, als districtes i a la proximitat".

Pel que fa a la polèmica sobre la distribució dels assessors de l'Ajuntament, Colau ha dit que la proposta que ha fet el govern és bona i ha assegurat que hi ha partits que, després de governar durant molts anys, estan acostumats a la sobredimensió.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Ada Colau, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

Anar al contingut