Antoni Castells afirma que el seu futur passa per tornar a donar classes a la universitat

El conseller d'Economia ha explicat que pensa comprar bons de la Generalitat perquè és una inversió magnífica.

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha expressat la seva voluntat d'abandonar la primera línia política després de les eleccions catalanes. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Castells ha remarcat que: "Jo tinc una feina que és la meva, la de professor d'universitat". En aquest sentit, el conseller ha assegurat que vol tornar a donar classes com a catedràtic d'Hisenda Pública a la Universitat de Barcelona: "És clar que hi aniré. Només faltaria".

Antoni Castells ha aclarit que sempre ha entès que la conselleria d'Economia "és un càrrec interí perquè no és de la meva propietat". Castells ha assenyalat que no va a les llistes del PSC perquè és una conseqüència de determinades diferències sobre com s'ha d'enfocar el projecte dels socialistes catalans. Però ha afegit, en tot cas, que se sent identificat amb el president Montilla, de qui ha dit que destaca "el seu coratge i la seva dignitat" i que el pensa ajudar sempre que pugui.

A l'àmbit del seu departament, el conseller d'Economia ha defensat els bons de la Generalitat que es podran adquirir a partir de la setmana que ve. Castells ha apuntat que ell pensa comprar-ne: "Per suposat que sí", però no ha concretat quants: "Encara haig d'acabar de fer els números, però és una magnífica inversió, molt atractiva. A mi m'agradaria que els primers a subscriure'ls fossin el president de la Generalitat acompanyat del cap de l'oposició".

Antoni Castells ha lamentat que el líder de CiU, Artur Mas, digués que la Generalitat estava arruïnada. Segons Castells, els problemes financers no vénen de Catalunya: "Des del mes de maig els mercats internacionals es tanquen per tot allò que ve d'Espanya. És insidiós dir que la Generalitat no té crèdit o que està amb problemes. Això no és veritat. La qüestió és que des del mes de maig el regne d'Espanya es troba amb enormes dificultats".

Sobre el sistema de finançament, el conseller el considera sostenible: "Per suposat. Que sigui sostenible no vol dir que quan hi ha una recessió molt forta no hi hagi dèficit, i un dèficit del 2,4%, que és el que vam tenir el 2009, és perfectament raonable i moderat" i imputable "totalment a la recessió".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut