Alícia Sánchez-Camacho assegura que no governaria ni amb Montilla ni amb la Convergència actual

La presidenta del PP de Catalunya ha explicat que el seu partit no participarà en l'ofrena floral al monument a Rafel Casanova de la Diada

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que no governaria amb José Montilla ni tampoc amb Artur Mas, si continua fent reivindicacions independentistes. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, la presidenta dels populars catalans ha aclarit les intencions del partit. "Jo el que vull és decidir i governar. Tant de bo que ho aconseguim", i quan se li ha preguntat expressament si governaria al costat de Montilla, Sánchez-Camacho ha respost taxativament que no. Tampoc es decanta per CiU perquè, segons la presidenta del PP català, se centra excessivament en el missatge sobiranista. "Ara, no" és possible pensar en un futur govern CiU-PP perquè la dirigent popular diu que "la prioritat de CiU són els referèndums independentistes i les qüestions identitàries com el concert econòmic".

En el cas que el PP sigui decisiu en la governabilitat de Catalunya després de les eleccions, Alícia Sánchez-Camacho pensa treballar perquè es replantegin les relacions amb Espanya: "Jo demanaria polítiques i prioritats. Demanaria la defensa de llibertats i la defensa de la millor relació amb Espanya, i no l'enfrontament constant que algú ens vol portar, que genera frustració i produeix un desgast d'ençà molts anys". La presidenta del PP de Catalunya ha avançat que Mariano Rajoy vindrà uns dies a Catalunya per participar en la campanya electoral.

Sánchez-Camacho ha dit que el seu partit no anirà a l'ofrena floral al monument a Rafel Casanova en la Diada de demà passat perquè es vol convertir en una jornada reivindicativa: "Tant el senyor Mas com el senyor Montilla volen utilitzar la Diada com un dia de reivindicació independentista, especialment el senyor Mas, i el senyor Montilla en un dia d'actuació contra la Constitució, i jo sóc de les que crec que la Diada és el dia de la Catalunya plural de tots i que hauria de ser un dia d'unitat i no de discursos independentistes".

Alícia Sánchez-Camacho s'ha mostrat a favor de la nova norma del govern d'Euskadi, que prohibeix fumar en tots els espais públics tancats i en zones a l'aire lluire destinades a menors d'edat. Sánchez-Camacho és partidària de prohibir fumar en cotxes on hi hagi menors.

catradio.cat/mati


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut