Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha anunciat que han multat les plataformes Airbnb i Homeaway perquè continuaven anunciant apartaments turístics il·legals

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Colau ha dit que les multes pugen a 600.000 euros cadascuna i que a l'administració no li ha de tremolar el pols per fer complir la legalitat.

Ada Colau ha explicat  a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que, d'entrada,  a  Airbnb i Homeaway  se'ls va posar una primera multa de 30.000 euros per aquesta activitat i se'ls va demanar que ho deixessin de fer, tal com marca la llei catalana de turisme. Les dues plataformes,  segons l'alcaldessa, han persistit i per aquest motiu els han posat la màxima sanció possible.

Colau ha destacat que: "El que no pot ser, insisteixo, és que a les administracions ens tremoli el pols amb el forts i, en canvi, siguem forts amb els febles. Això ha de canviar i grans companyies que fan grans beneficis i que se salten la legalitat, i es pensen que no els passarà res i que seran impunes; això s'ha d'acabar."   

L'alcaldessa de Barcelona també ha defensat la necessitat que hi hagi un front comú entre la Generalitat i els ajuntaments per reclamar a les grans empreses subministradores de serveis que es facin coresponsables dels deutes acumulats pels usuaris.

Sobre un hipotètic referèndum per la independència, Ada Colau ha donat a entendre que hi participaria, tot i que ha dit que primer s'haurà de saber la proposta que farà el govern de la Generalitat.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Ada Colau, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut