Acord entre la CCMA i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada per a la promoció i difusió de les activitats del Festival Internacional de Cinema en Català

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada han firmat un acord de col·laboració per difondre i promocionar la cultura en el marc de les activitats culturals que tindran lloc durant les edicions del 2017 i 2018 del Festival Internacional de Cinema en Català.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA difondran i promocionaran les projeccions i activitats previstes per a les edicions del 2017 i 2018 del Festival Internacional de Cinema en Català. L'acord inicia la vigència en la data de la signatura, i acaba el 30 de juny del 2018.

L'Associació FIC-CAT, inclosa en el cens d'entitats de foment de la llengua catalana, organitza el Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), que té lloc al juny a Roda de Berà, un festival que es vol consolidar com el certamen de referència del cinema en català i que té per objectiu promocionar, publicitar, projectar i premiar produccions realitzades en llengua catalana. Enguany, la desena edició del FIC-CAT estarà dedicada als guionistes, figura rellevant de la indústria cinematogràfica. Les accions i debats que acompanyaran les projeccions tindran l'objectiu de debatre i fer visible la situació actual en què es troba aquest col·lectiu de creadors i creadores.

L'Associació FIC-CAT es compromet a proporcionar, amb prou temps, els continguts, vídeos, fotografies, músiques i tots els materials necessaris per poder facilitar la cobertura informativa. Així mateix, informarà amb la màxima antelació dels canvis de programació que hi pogués haver. L'Associació FIC-CAT podrà fer ús, a través de les xarxes socials i plataformes pròpies, de les peces de "33 Recomana" que la CCMA decideixi fer i conjuntament avaluaran les accions especials que es puguin fer (accions participatives, entre d'altres). La CCMA també tindrà la possibilitat de presentar en exclusiva alguna de les seves produccions. En aquest sentit, de cara a l'edició del 2017, el festival estrenarà la tv movie "Casals, la força d'un silenci", dirigida per Manuel Huerga.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per al foment de la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat