Joan Herrera, coordinador nacional d'ICV
Joan Herrera, coordinador nacional d'ICV

Joan Herrera, a "Els matins": "M'agradaria que Mas fes de president i parlés de les preocupacions de la gent: atur i situació econòmica"

Joan Herrera, coordinador nacional d'ICV, a "Els matins" de TV3, s'ha referit a l'acte d'aquesta tarda on el president Mas presentarà el seu full de ruta. Herrera ha demanat a Mas que parli de les preocupacions de la gent, que no patrimonialitzi el dret a decidir i que assumeixi que aquesta demanda s'ha de fer de manera transversal, plural i diversa. El líder ecosocialista creu que quan Mas planteja una llista conjunta ho fa més per salvar-se ell que no pas per salvar Catalunya i ha descartat que el seu grup participi en una llista amb CiU. Finalment, Herrera ha qualificat la querella contra Mas com un atac a la democràcia i, ha dit, "no permetrem que el PP passi per sobre la democràcia. A continuació, us oferim un resum de les seves declaracions a "Els matins".

L'acte del president Mas d'aquesta tarda

"M'agradaria que Mas fes de president i parlés de les preocupacions de la gent: atur i situació econòmica. M'agradaria que presentés un pla de rescat social i de lluita contra l'atur, a partir de la lluita contra la desigualtat."

"Que parli de la relació Catalunya-Espanya no intentant patrimonialitzar el dret a decidir, sinó assumint que el dret a decidir s'ha de fer de forma transversal, plural i diversa. Que fes de president i no de candidat."

"Si només ho centra en un tema, i només diu que per aconseguir el dret a decidir el que cal és una única llista, i ho centra en ell, serà un acte de candidat i no de president. Si comença parlant d'atur i fa una nova proposta, estarà fent de president.

Per nosaltres en Mas pot ser un aliat en la defensa pel dret a decidir, però, depèn de com ho faci, és un adversari en la lluita contra la corrupció, en la lluita contra l'atur i la desigualtat."

Possible llista conjunta en unes eleccions al Parlament de Catalunya

"No preveiem cap llista conjunta amb aquell que en dos terrenys fonamentals, la radicalitat democràtica i la lluita contra la corrupció i en la lluita contra la desigualtat i la generació d'ocupació, el volem, en termes polítics, derrotar. Pot dir que vol una llista conjunta per guanyar el dret a decidir, però ell sap que quan el dret a decidir ha avançat ho ha fet des de la transversalitat."

"Tinc la sensació que quan Mas planteja la llista conjunta ho fa més per salvar-se ell que no per salvar el país. Li he dit obertament que no volem aquesta llista conjunta, volem eleccions per canviar les polítiques que el mateix Artur Mas ha liderat."

"Hem de construir un tercer espai que el que aconsegueixi és dir: volem guanyar el dret a decidir, però a la vegada la igualtat, la justícia, la lluita contra la corrupció, no depèn només de la independència."

"A Catalunya hem de construir una tercera pista que canviï l'agenda."

"La fotografia del 9-N representa la complexitat d'aquest país, i caldrà anar-lo construint anant més lluny i a ritmes diferents del que alguns voldrien."

"Molta gent semblava que tenia ganes que iniciativa es trenqués i en un context com el del 9-N s'ha expressat amb pluralitat. Hi ha qui fa de la pluralitat un problema, i nosaltres en fem un avantatge."

"Ens autoinculpem perquè la querella és una querella contra la democràcia i la participació, i la participació és de tots, i no permetrem que el PP passi per sobre la democràcia."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

@elsmatins

Anar al contingut