"Maria Stuarda", òpera de Donizetti
"Maria Stuarda", òpera de Donizetti

Catalunya Música transmet l'òpera "Maria Stuarda" des del Gran Teatre del Liceu

Demà dimarts a partir de les 20.00 h.

El dimarts 23 de desembre, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per oferir en directe l'òpera "Maria Stuarda" de Gaetano Donizetti, amb les veus extraordinàries de Joyce DiDonato, Silvia Tro-Santafé, Anna Tobella i Javier Camarena, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Maurizio Benini. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

"Maria Stuarda", amb música de Gaetano Donizetti i llibret de Giuseppe Bardari (inspirat pel drama de Schiller), explica el destí fatal de Maria Stuart, reina dels escocesos, que va acabar decapitada, condemnada per traïció. El seu error va ser enfrontar-se a la seva cosina Isabel I.

Prohibida a Nàpols, l'òpera es va estrenar l'any 1835 a l'Scala de Milà amb Maria Malibran de protagonista. Les autoritats van cancel·lar "Maria Stuarda" poques funcions després, i va quedar oblidada durant un segle fins al seu redescobriment l'any 1958. Des d'aleshores la seva popularitat i prestigi no ha parat de créixer. A Barcelona es va estrenar al Teatre Principal, el 29 de febrer de 1842. La primera representació al Gran Teatre del Liceu no va arribar fins al 5 de gener de 1969 i l'última vegada que es va oferir al coliseu de la Rambla va ser el 24 de novembre de 2003, en versió concert.

Durant els mesos de desembre i gener "Maria Stuarda" torna al Liceu amb la direcció escènica de Patrice Caurier i Moshe Leiser i amb un elenc vocal espectacular, encapçalat per la fabulosa diva nord-americana Joyce DiDonato, la mezzosoprano valenciana Silvia Tro-Santafé, i l'aclamat cantant mexicà Javier Camarena, que tot sembla indicar que serà un dels tenors lleugers més grans de les pròximes dècades.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut