Catalunya

El temporal continua descarregant a les comarques gironines però es desplaça cap al centre i el sud del país

El temporal de pluja i vent no dóna treva. Després que durant tot el cap de setmana els ruixats han descarregat amb força a bona part del territori català, especialment a les comarques gironines, les previsions apunten que el mal temps continuarà com a mínim fins dimecres que ve. En les properes hores, la tempesta seguirà afectant el nord-est de Catalunya tot i que s'anirà desplaçant cap al centre i el sud del país, on s'instal·larà entre aquest dilluns a la nit i dimarts al matí. Les ratxes de vent poden arribar a superar els 100 quilòmetres per hora en alguns punts del territori, i les onades poden arribar fins als 5 metres a la costa catalana i la balear.

Actualitzat
Continua el risc per temporal a Catalunya. Després que durant tot el cap de setmana el territori català ha estat en alerta per les pluges, que han provocat inundacions i talls a les carreteres, els ruixats continuen descarregant amb força.

En les properes hores, la tempesta, instal·lada al nord del país, continuarà amenaçant les comarques gironines, on es preveu que podran caure fins a 100 litres més per metre quadrat. La mar continuarà sent brava, amb onades superiors als 4 o els 5 metres d'alçada. Una situació que s'anirà calmant entre aquest dilluns a la nit i dimarts al matí, moment en què s'espera que el temporal es comenci a desplaçar cap al centre i el sud de Catalunya.

Continuaran els ruixats i el vent

El mal temps no dóna treva i avança cap a les comarques de Barcelona, Lleida i Tarragona. A mesura que avançarà la jornada les pertorbacions s'aniran desplaçant cap a aquests punts del territori i el temporal es reactivarà amb força a l'àrea del Mediterrani occidental. El vent bufarà amb força, especialment al centre del país.

Mentrestant, la Generalitat manté activat el pla Inuncat per acumulació d'aigua, ja que s'espera que al llarg d'aquest dilluns es puguin superar els 200 litres per metre quadrat en algunes zones del territori. A més, Protecció Civil ha activat el pla Procicat pel risc de fortes onades.

Un minicicló entre València i les Balears

La previsió fa pensar que la forta pertorbació situada entre les illes Balears i el País Valencià podrà donar lloc a vents forts, que els meteoròlegs comparen amb un minicicló. Els efectes d'aquesta borrasca es deixaran notar sobretot al sud de Catalunya, i també al País Valencià i les illes Balears.

En les properes hores, la pluja podria descarregar fins a 200 litres per metre quadrat a València, mentre que a les Balears els ruixats deixaran fins a 100 litres per metre quadrat. De cara a dimarts al vespre, les fortes ratxes de vent i les fortes onades, que s'espera que superaran els 5 metres d'alçada, podrien provocar problemes en les comunicacions marítimes entre les Illes i la Península.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut