Barcelona

Artur Mas convida els socialistes catalans a confiar en l'oferta lliure d'hipoteques de CiU

Primeres reaccions des de les files de Convergència i Unió a l'anunci del conseller d'Economia, Antoni Castells, de no presentar-se a les llistes del PSC a les eleccions al Parlament. El màxim dirigent del partit, Artur Mas, ha obert les portes de CiU a tots aquells catalanistes, també als socialistes catalans, que vulguin una oferta lliure d'hipoteques i, per tant, segons ell, més atractiva i eficaç. Des de la federació es creu que la decisió demostra que el PSC és conscient que les enquestes no li són propícies i que el socialisme català tira la tovallola. Són declaracions de la número 2 de la llista de CiU a Barcelona, Joana Ortega, al programa "L'entrevista" de Catalunya Informació.

Actualitzat
D'estocada al PSC ha definit Artur Mas l'anunci inesperat del socialista Antoni Castells de no presentar-se a les eleccions i el fet que exposi clarament, en una entrevista als diaris "Avui" i "El Punt", que el PSC prioritza els interessos amb el PSOE per sobre dels catalans. Un símil torero, probablement influït per la prohibició aquesta setmana de les corrides a Catalunya.

Mas també ha fet una crida als socialistes catalans i a altra gent catalanista perquè confiïn en Convergència i Unió perquè hi hagi, ha dit, un canvi positiu a Catalunya. El líder nacionalista ha destacat que CiU no té hipoteques amb el PSOE ni tampoc en tindrà amb el PP o el tripartit, i que això pot convertir la seva en una "oferta més atractiva i eficaç per a gent catalanista d'aquest país, fins i tot per a gent que està molt més enllà de CiU".

El líder convergent ha fet aquestes declaracions en la clausura de l'Escola d'Estiu de les JNC a Riner, al Solsonès. Mas ha començat el dia amb els joves del partit jugant a estirar la corda i ho ha aprofitat per fer una altra metàfora sobre el dret de decidir. Ha insistit que, per tirar-lo endavant, primer cal que hi hagi una majoria suficient en una de les dues bandes. Si no, assegura, el país no avançarà. Artur Mas ha subratllat la capacitat renovadora que suposa passar per l'oposició i creu que al PSC li convé fer-ho per superar la indigestió de poder.

"El socialisme català ha llançat la tovallola"


Des dels micròfons de Catalunya Informació, Joana Ortega també ha opinat sobre el futur de Castells conegut aquest diumenge. Per la vicepresidenta executiva de comunicació d'Unió Democràtica de Catalunya i número 2 de CiU a les eleccions, és un símbol que el socialisme català ha tirat la tovallola davant la servitud demostrada pel PSC al PSOE.

Joana Ortega també ha afegit que el president espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, no té credibilitat, sobretot després de la seva resposta a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut i que no podrà fer front als pressupostos generals de l'Estat.

En clau interna, Ortega ha reiterat que CiU treballarà per aconseguir una majoria còmoda al Parlament que no els obligui a pactar amb altres forces. Davant la possibilitat que es creï una gran coalició nacionalista amb ERC, Reagrupament i Joan Laporta, Ortega ha dit que allò que els preocupa és un Parlament molt atomitzat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut