Bamako

El Ministeri d'Afers Estrangers confirma que el cooperant Albert Vilalta està ferit

El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat aquest dimarts a la nit en un comunicat que el cooperant Albert Vilalta, segrestat a Mauritània ara fa un mes, està ferit. Segons el govern espanyol, Vilalta està rebent les atencions mèdiques oportunes i la seva família estaria al corrent del seu estat de salut. El cooperant hauria estat ferit de bala el dia del segrest. Amb aquesta informació, l'executiu de Zapatero confirma les dades que oferia France Press. L'agència de notícies apuntava unes hores abans que un dels cooperants catalans segrestats podria estar malalt i citava fonts diplomàtiques de Mali.

Actualitzat
Barcelona Acció Solidària ha explicat que estan informats sobre la salut d'Albert Vilalta, que va ser segrestat juntament amb dos membres més de l'ONG, Roque Pascual i Alicia Gámez. Mentrestant, la família reclama l'alliberament dels ostatges per raons humanitàries.

La informació sobre la salut de Vilalta es coneix quan es compleix un mes del segrest dels tres cooperants de l'ONG Barcelona Acció Solidària segrestats el 29 de novembre a Mauritània mentre repartien ajuda humanitària a l'Àfrica. 

El govern espanyol espera que els segrestadors els facin arribar una petició específica a canvi d'alliberar els ostatges. De moment, no hi ha cap informació sobre on es poden trobar. Les autoritats de Mali no tenen cap constància que els voluntaris siguin al nord del país, perquè, segons diuen, s'estan movent d'un país a l'altre contínuament per evitar que els localitzin.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut