Còrdova

El PP recorrerà al Constitucional contra la nova llei de l'avortament

El PP recorrerà davant el Tribunal Constitucional la nova llei de l'avortament. Així ho ha anunciat el seu president, Mariano Rajoy, que ha qualificat la normativa de "pur oportunisme polític". Rajoy considera que la llei és "contrària" a la Carta Magna i ha titllat d'"inacceptable" que les joves de 16 anys puguin interrompre l'embaràs sense el consentiment patern. El president del PP, a més, creu que el govern espanyol l'ha aprovada en aquest moment "per distreure" l'atenció sobre la crisi econòmica.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat que el seu partit recorrerà contra la nova llei de l'avortament davant del Tribunal Constitucional i ha assegurat que el seu grup votarà "no" a la nova norma, l'avantprojecte que va aprovar dijous el Consell de Ministres, quan es tramiti al Congrés dels Diputats.

Rajoy ha subratllat que la nova llei "és dolenta en el fons i en la forma", a més que "no ajuda a les dones" i "és inconstitucional, i el govern ho sap".

El president del PP ha dit que la nova normativa està feta "per distreure del que en aquest moment és important", en referència a les conseqüències de la crisi econòmica. Rajoy ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en un acte públic a Còrdova per presentar el programa electoral del PP per a les eleccions europees del pròxim 7 de juny.

A més, ha considerat "inacceptable" que els pares no puguin saber si la seva filla de 16 anys ha decidit avortar, un altre dels punts que recull l'avantprojecte del govern espanyol.

També s'ha referit a la normativa el president de la Conferència Episcopal. Antonio María Rouco Varela ha dit textualment que "deixar néixer els fills és el primer i principal deure de l'amor als altres". I mentrestant, la cúpula de l'Església espanyola en les seves opinions sobre l'ús de la pastilla de l'endemà ha qualifica el fàrmac d'abortiu i diu que prendre'l suposa cometre un crim.
Anar al contingut